Storfritids

Vi som jobbar på Blåa avdelningen är:
Jimmy Hoffrén, Louise Mikkelsen, Susanne Lindgren och Johanna Berglund.

På Gröna avdelningen jobbar:
Sara Dahlgren, Marianne Oskarsson och Carlos Vergara.

Vi vill att alla föräldrar till elever på fritids skall prenumerera på hemsidan, så vi vet att alla kan ta del av informationen som finns här.
Vi vill även att alla föräldrar ser till att man har en aktuell email-adress inskriven i Webbolänk till annan webbplats, eftersom en del av vår information sänds via dessa mailkontakter.

Kontakta oss om ni undrar något! Hälsningar Fritidspersonalen

Storfritids
0515 - 88 53 93
076 - 14 11 661

Snällkalender och pepparkaksbak. 12/12 -17
På blåa och gröna fritids har vi varsin snällkalender. I varje lucka står det ett uppdrag att utföra under dagen. Båda avdelningar sätter sedan upp luckorna på en plansch på avdelningarna så att man kan gå och läsa alla uppdrag och tänka på att vara lite extra snäll mot en vän.
Vi har även börjat julpynta våra avdelningar och är i fullt sjå med pepparkaksbak.

Studiedag på Mösseberg 30/11 -17
I tisdags var det studiedag. Storfritids tog bussen upp till Mösseberg för att ha en mysig utedag i naturen. Vi var på Friluftsfrämjandets naturlekplats, i skogen och avslutade på djurparken. I skogen åt vi pepparkakor och drack varm saft/glögg, byggde kojor, täljde pinnar (med potatisskalare) och på djurparken grillade vi korv till lunch. Här kommer några bilder!

Vi avslutar inlägget med att bjuda på en selfie ;)

Höstlovet. 7/11 -17
Här kommer lite bilder från höstlovet! På måndagen gick vi till Frejahallen. Vi hade tillgång till friidrottshallen och B-hallen. Vi fick även besök av Pablo (känd från Art Dance) som lärde oss att dansa. Mycket uppskattat!
På tisdagen hade vi halloweendisco i matsalen. Onsdagen var en utedag med gemensamma aktiviteter.
Torsdagen bjöd på skridskoåkning och under fredagen kollade vi på film och käkade popcorn. Ett mysigt höstlov med goa barn!

Blåas drop-in! 27/10-17
Vi på Blåa avdelningen vill tacka för ett trevligt drop-in med stor uppslutning och för donationerna till vårt Edvin-projekt! Vad roligt att så många kunde komma och ta en titt på vår verksamhet!
Edvin hälsar och tackar så hjärtligt!

Pinnbröd och Öppet hus. 24/10 -17
Förra veckan hade Gröna en jättemysig utedag! Dagens aktivitet hette "Pinnbröd". Vi gick ut efter samlingen och eleverna hjälpte till att tälja grillpinnar. Marre startade grillen och hade gjort iordning en pinnbrödsdeg. När grillen var färdig var det dags att börja grilla! Jättekul tyckte eleverna och väldigt gott! Vi tog även mellanmålet ute i det sköna vädret. Detta gör vi fler gånger tyckte både elever och personal.

Vi vill även tacka för ett trevligt Öppet hus! Vad roligt att så många kunde komma! Jag (Sara) tog några bilder men kortläsaren i datorn vill inte samarbeta. Vi pratade om vårt Öppet hus dagen efter och eleverna tyckte att det var roligt att vi kunde hjälpa Edvin bygga klart sitt bibliotek. Edvin skickade en tackhälsning via ett videoklipp och han hälsar och tackar så hjärligt till er som donerat pengar, han fick ihop nästan 1500 kronor! Kladdkakorna som blev över tog vi som fredagsmys!

Bilder från Gröna avdelningen. 26/9 -17
Här kommer lite olika bilder på vad vi hittar på på Gröna avdelningen ibland!
Vi brukar sätta upp ett 20 meter långt rep som eleverna tränar sin balans på, vi täljer vandringsstavar med potatisskalare, vid inneleken brukar ett gäng bygga stora fina städer och djurparker, igår hade vi popcornregn och tog fram målarmaterial utomhus.

Vi täljer och målar pinnar! 14/9 -17
Vi har börjat med att tälja pinnar och sedan målat dem. Dessa kallar vi för vandringsstavar. Täljer gör vi med potatisskalare. Om ni har några gamla potatisskalare liggandes hemma som ni inte använder tar vi tacksamt emot dessa.

Utemålning, 31/8 -17
Igår, onsdag, satte vi upp stora pappersark på planket så att eleverna fick möjligheten att måla utomhus. Skojigt!

Popcornsregn med Gröna. 30/8 -17
Igår, tisdag, hade Gröna popcornsregn! Efter mellanmålet gick vi ut till uteplatsen på framsidan av skolan. Där stod Marre och väntade på oss. Hon hade lagt ut två lakan på marken och mellan lakanen stod en liten bordsspis. Vi satte oss på lakanen medan Marre la i smör och popcornskärnor i en stor gryta. Efter en stund tog vi av locket och väntade med spänning på vad som skulle hända.
Plötsligt regnade det popcorn och eleverna lyste av glädje. "Vad häftigt!!"

Välkomna (tillbaka) till Storfritids!   17/8 -17
Hoppas att ni haft ett bra sommarlov! Vi välkomnar alla blivande tvåor till Gröna avdelningen och alla "gamla" storfritidsbarn till Blåa avdelningen (åk 3-5).
Vi har under sommarlovet bytt lokaler. Numera är blåa avdelningen på undervåningen och Gröna på övervåningen.
På morgonen lämnas alla barn som vanligt på Gula avdelningen och klockan 7 går storfritids över till Blåa. Morgonfritids är alltså på undervåningen för samtliga barn.

Här kommer lite bilder från veckan som gått!
Vi har bland annat byggt ett stort sandslott, byggt ihop vattenbanan (samarbetsförmågan var på topp!) och Carlos fixade en hinderbana häromdagen.

Vi har det superbra på Centralskolan!
Under vecka 26-28 har vi ju vår verksamhet på Centralskolan. Vi har det toppen här! Stor och fin skolgård, vi har gjort iordning bra lokaler inomhus och matsalen är jättebra med många tillbehör under lunchen och supergoda mellanmål!  Vi har även tillgång till lekhallen som ligger i anslutning till våra fritidslokaler.
Förra vecken besökte vi även muséet. Igår hade storfritids femkamp. Se bilder nedan.

Grönas cykelfest! 5/6 -17
En härlig utflykt till Ålleberg med lekar, fika och skattjakt!

 

 

Vårfest 1/6 -17
I torsdags hade vi på Blå avdelning vårfest på Mösseberg. Vi grillade korv, lekte lekar och hade mysigt. Vi personal vill tacka för att vi fått ta hand om era goa barn det gångna läsåret.

Vi önskar er en trevlig Sommar!
/Susanne, Jimmy, Carlos och Elin.

 

Drop-in vid avslutning av hälsotemat. 30/5 -17
Hej! Vi vill tacka för ett trevligt drop-in vi hade i samband med avslutningen på vårt hälsotema. Roligt att så många kom och kikade på vad vi arbetat med under denna termin! Eleverna har lagt ner mycket energi och glädje på deras alster. Visst var reklamaffischerna fina!
Här nedan kommer svaren på vår tipspromenad vi hade.

Text

Text

Text

Fritidshemmens dag! 10/5 -17
Varje år, den andra tisdagen i maj, firas Fritidshemmens dag runt om i landet. Detta görs för att uppmärksamma den viktiga verksamheten. 
På Vindängens fritidshem firades detta genom trivselledarlekar ute på skolgården, mellanmålet åt vi även det ute - korv med bröd och festis. Till efterrätt bjöds eleverna på en smarrig glass.
Man kunde även få ansiktsmålning!
"Den bästa dagen på hela året!" tycker en av eleverna!

Utflykt på påsklovet! 25/4 -17
På påsklovet gjorde vi en utflykt till Marres gård! Heeela dagen var vi ute! Vi tog bussen hem till henne och hade en jättemysig dag!
Vi gick till en skogsdunge som låg ca en km bort ifrån Marres gård, där fikade vi, samlade kottar, byggde kojor och hade superkul.
På Marres gård kunde man bland annat spela kubb, spela fotboll, gå tipspromenad, provsitta en traktor och lite andra roliga aktiviteter, men det bästa av allt var att gå in i ladugården och titta på lammen!
Vi grillade även hamburgare, och om man behövde gå på toa fick man använda ett utedass - en upplevelse i sig!  

Reklamaffischer 25/4 -17
Så här fina blev elevernas reklamaffischer från vårt hälsotema!

Vårt hälsotema rullar på... 28/2 -17
Vi jobbar vidare med vårt hälsotema. I lekhallen håller vi på med rörelseaktiviteter som tex stafetter, limbo, basketfia m.m. Vi tittar på en serie, på ur.se, i 6 delar där eleverna blir medvetna om vad en god hälsa är.
Vi fortsätter även med våra nyttiga mellanmål.

Hälsotema på storfritids 8/2 -17
Nu är vi i full gång med vårt hälsotema. Vi har pratat om god balans mellan sömn, mat och aktivitet. Eleverna har fått med en dagbok hem, vi har aktiviteter i lekhallen och eleverna skapar sina egna reklamaffischer med hälsosamma budskap. Vi har även börjat med att laga vårt eget nyttiga mellanmål i form av smoothies.