Avdelning Gula fritids

Drop-in fika

Onsdagen den 25 oktober kommer vi att ha drop-in fika. Då är ni välkomna hit och titta på vår verksamhet här på Gula fritids. Drop-in är från kl 14.30 - 17.00.

Välkomna hit

 

Skolfoto!!!

Måndag 2 oktober är det fotografering till skolkatalogen på gula fritids kl 13.45-ca 14.15 Alla fritidsbarn får lov att stanna fram till fotograferingen även de som inte är schemalagda denna dag.

Säg till personal om ditt barn ska stanna kvar på fritids till det är dags för skolfotot.

Gula fritids

Vi har det superbra på Centralskolan!!
Under vecka 26-28 har vi ju vår verksamhet på Centralskolan. Vi har det toppen här! Stor och fin skolgård, vi har gjort i ordning bra lokaler inomhus och matsalen är jättebra med många tillbehör under lunchen och supergoda mellanmål!  Vi har även tillgång till lekhallen som ligger i anslutning till våra fritidslokaler.
Förra veckan besökte vi även muséet. Igår hade storfritids femkamp. Se bilder nedan.

Nytt mobiltelefonnummer!

Vi har fått ett nytt mobilnummer till Gulas fritids.
Det går bra att skicka sms till oss om ni har något meddelande, vi har dock inte möjlighet att svara på sms!
Det nya mobilnumret är: 0761-41 17 56

Drop in fika

Ni är välkomna på Drop-in fika torsdagen den 24 november mellan kl 14.30-16.30. Vi kommer att visa upp vår verksamhet här på gula fritids och de som vill kan pyssla tillsammans med sina barn. Det kommer att serveras fika som barnen själva har bakat. Vuxna/syskon 10 kr. De barn som är lediga från fritids denna dag är välkomna hit tillsammans med föräldrar. Varmt välkomna till gula fritids.

Mobiltelefon!

Vi har fått en mobiltelefon till fritids! Den är kopplad till vårt fasta telefonnummer (0515-88 53 99) så man behöver inte ringa själva mobilnumret, men däremot har vi nu möjlighet att ta emot sms ifall ditt barn hämtas av anhörig, är ledig osv.
Vi har dock inte möjlighet att svara på sms!

Telefonnumret är: 0761-41 17 56

.

Midsommarfirande 22/6 -16

Idag har vi plockat blommor och gjort en midsommarstång. Alla fritidsavdelningar var tillsammans och hade ringdans. Martin stod för musiken och dansen avslutades som sig bör med raketen!
Midsommarlunch stod på dagens meny och till efterrätt fick vi jordgubbar och glass!
Trevlig midsommar önskar Vindängens fritids!

HEMBREV GULA FRITIDS

Hejsan!!!

Nu är maj månad nästan slut och man känner att sommaren närmar sig(åtminstone vissa dagar). Vi har precis avslutat vårat sagotema och alla underbara sagor hänger utanför avdelningen! Vi bakade kladdkakemuffins som vi kalasade på ute efter vi gått en tipspromenad med sagotema.

Flera av barnen fortsätter att skapa fina böcker där de klistrar,klipper och skriver i . Så kul att detta fångat barnens intresse.

Vi vill också berömma era barn!! Det är en fantastisk samling av goa individer som är väldigt hjälpsamma och tar hand om varandra.

Eftersom idrottshallen nu är ett klassrum så har vi inte tillgång till den längre utan försöker istället vara ute så mycket som möjligt.

Tisdagen den 31 maj kommer ettaorna att ha en liten avslutningsfest tillsammans. De börjar ju på Gröna fritids till hösten.

Vi vill tacka alla barn och föräldrarför en rolig och härligt läsår, Ni har undebara barn som vi har haft förmånen att få ha här på Gula fritids.

Vi önskar er alla en trevlig sommar.

Madde, Helene, Cissi,kristina och Lena

 

OBS! Glöm ej att läggia in semester schema i Webbo. Om det är några problem så säg till oss så hjälper vi till.

Personal gula fritids


HEMBREV
MARS

                    
Hejsan

Nu är det redan mars månad och vi är i full fart med vårat tema om sagor.

Vi har tillsammans skrivit en saga som heter När pojken och flickan
lekte, den hänger utanför gula fritids. Flera av barnen är igång
och skriver och målar egna sagor en del är tom redan färdiga med
sina. De som ville har läst upp för gruppen.

Vi har frågat barnen vad de tycker att de lärt sig så här långt av
vårt tema och de kom fram till att det var en hel del:

.
Bokstäver
Skriva
Läsa
Lyssna på andra
Fantisera
Samarbeta
Vänta på varandra
Att sagan ska ha en början och ett slut
Sagan ska handla om något
Hänga ihop( röd tråd)
Man ska beskriva hur personerna ser ut och hur det ser ut runt om

Vi fortsätter att läsa och skriv sagor och har samtal runt dem. Vi fortsätter även med våra speldagar på torsdagar. Varje onsdag går vi upp till lekhallen och där har vi olika former av
samarbetsövningar.

Snart är det påsklov !!! Glöm inte att lämna in schemalappen senast 10 mars.

Hälsningar personalen på Gula

 

Ett språkutvecklande arbetssätt.

Eleven kan använda och ta del av många olika uttrycksformer så som språk, bild, musik, drama och dans, samt har utvecklat kännedom om samhället kulturutbud!

Vi vill gärna att alla föräldrar till elever på gula fritids skall prenumerera på hemsidan, så vi vet att alla kan ta del av informationen som finns här.

vi vill även att alla föräldrar har en aktuell mail-adress inskriven i webbo, eftersom en del av informationen sänds via e-postkontakter.

Om ni undrar över något så fråga oss gärna!
Med vänlig hälsning Gula fritids

0515-88 53 99

Hejsan!

Hoppas att ni alla haft ett härligt jullov!

Nu har ju även snön äntligen kommit och precis som förut är vi ute minst en gång dagligen . Viktigt därför att tänka på att ha med extrakläder.

Vi hälsar Annelie Skoog välkommen som ny personal hos oss på gul fritids! Hassan har slutat för att studera. Istället för Hassan hälsar vi Shire välkommen till oss.

Under vårterminen kommer vi jobba mycket med barns inflytande och ett språkutvecklande arbetssätt. Vi har observerat att de visar ett stort intresse för att lyssna på sagor och även viljan till att skriva egna.

Detta innebär att vi kommer läsa en hel del sagor både i stor grupp och i mindre. De elever som redan läser lite uppmuntras att läsa för de övriga.

Vi kommer även att diskutera och samtala om sagorna.

De elever som vill kommer få skriva,måla egna sagor. De kommer också att få berätta och visa upp sina sagor för de övriga.

Nytt för terminen kommer att vara att vi har speldagar på torsdagar. Vårat mål med detta är att eleverna får öva sig i spelregler, samförstånd,koncentration och uthållighet. Vi pedagoger kommer
att presentera alla spelen vid en samling så att eleverna ska känna sig bekanta med dem . Vi delar även in barnen i olika spelgrupper så att alla får chans att lära känna varandra i gruppen.

Med vänlig hälsning
Personalen på GULA

LEKSAKSDAG
Onsdag den 25/11 har vi leksaksdag på fritids. Eleverna får på leksaksdagarna ta med sig en valfri leksak hemifrån.(Dock inga mobiltelefoner,Ipads,Ds-spel mm.) Eleverna visar upp sina saker för varandra på samlingen och berättar lite om dem. Efter samlingen får de om de vill leka med sina saker.

Studiedag
Tisdagen den 24/11 är det studiedag men fritids är öppet som vanligt. Var snäll att fyll i om ditt barn ska vara ledigt eller vilka tider som gäller på vår schemalapp som sitter på dörren in till gula fritids. Ni kan även maila,ringa eller skicka med en lapp. Tänk på att lämna både lämnings och hämtningstider.

Drop-in fika
Vi vill tacka alla som kom hit och fika på vår drop-in dag. Det var uppskattat av alla väl som vuxna och barn. Alltid lika trevligt att ha er föräldrar på besök i vår verksamhet. Pengarna som vi fick in från fikat kommer att gå till era barn. Antingen att vi gör en rolig aktivitet eller något som vi köper in.

Jullov
Nu är det att lägga in schema för jullovet i Webbo, www.falkoping.se/webbo, går vidare till min sida, mina placeringar, schema, nytt schema och väljer därefter schema jul o nyår.
Om ni får bekymmer med att lägga in schema i Webbo så kan ni fylla i jullovsschemat som ni har fått och lämna in det.

Vi vill göra en påminnelse att fritids bara får nyttjas när båda föräldrarna arbetar eller studerar. Tänk på att det är mycket viktigt att bara skriva upp de tider ni verkligen kommer att utnyttja. Vi lägger vårt personalschema utifrån de tider och det barnantal som är anmälda.
Under jullovet kan det eventuellt bli sammanslagningar av avdelningar/förskolor/fritids.

Lägg in i Webbo eller lämna in jullovslappen med tider för jullovet senast den 30 november.
Med vänlig hälsningar! Helene, Madde & Hassan


Gula Fritids

0515-88 53 99

vindangen_fritidsgula@falkoping.se