Hembrev

Oktober


Matematik
Vi är på sluttampen av första kapitlet där vi arbetat med de fyra räknesätten. Bland annat har vi repeterat de fyra räknesättens begrepp (ex summa, produkt, kvot mm). Vi har lärt oss att räkna enligt prioriteringsregeln och tränat på uppställning i multiplikation och kortdivision.

So
Vi har hunnit arbeta med samerna och andra ursprungsbefolkningar/naturreligioner och jag kommer att föra in en bedömning på detta område i unikum under veckan. Ann-Christine har som avsikt att påbörja ekonomi som nästa område.

Svenska
I svenskan har vi arbetat med att läsa och skriva återberättande text. Elevens har nu mailat mig sin andra text (efter Flämslätt) som jag också kommer ta med i en sammanfattande bedömning och uppdatera unikum framöver. Ann-Christine har som tanke att arbeta vidare med dikt/prosa med fokus på haiku-dikter. Eventuellt kommer klassen också att påbörja ett område där de övar på att läsa och skriva argumenterande text.

No/Teknik
Vi har startat upp ett fysikområde - energi. Vi kommer att läsa bland annat om olika energikällor och diskutera hur vår energianvändning kan påverka miljön. Vi har lärt oss grunden för en elektrisk krets och arbetat praktiskt med att koppla med batteri och ex lysdioder.

Engelska
Vi har just genomfört Progress test 1. Resultaten finns nu införda i Unikum. Framöver lär vi oss ord för yrken, klockan, att tala om filmer och att bokstavera (något man brukar göra för att inte missuppfatta stavning).

Övrigt:
Bad fredag vecka 43 och fredag vecka 46
Höstlov vecka 44

 

Jag vill passa på att tacka såväl elever som vårdnadshavare för en fin tid tillsammans.
Det är med blandade känslor jag nu går på föräldraledighet. Det har varit en ynnest att få vara en del av klassens första tid på mellanstadiet och jag är övertygad om att ni har en positiv och utvecklande tid framför er. Två saker kan jag lova - jag kommer att sakna er och jag kommer att hälsa på!  Vill också passa på att tacka för alla fina ord, teckningar och presenter, tusen tack!
Allt gott!
Hälsar, Ida-Maria