Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-08-22

Gemensam upptakt för all skolpersonal

Personal från förskolor, grundskolor, fritidshem, särskolor och gymnasieskolan samlades på fredagen för en gemsam upptakt inför det nya läsåret 2017/2018. Tema för dagen var IKT och lärande.

Carl Heat - Skola för interaktionssamhället.

Skolchef Karina Bronell hälsade alla varmt välkomna till det nya läsåret och höll en kort information.

IKT  och lärarande i utbildningskedjan var temat för dagen och visade på den "röda tråden" från förskola till gymnasiet. IKT står för Informations- och kommunikationsteknik.

Björn Broberg, utvecklingsledare på barn- och utbildningsförvaltningen höll i trådarna för arrangemanget.

Från förskola till gymnasieskola

Digitalisering i förskolan

Först ut att delge sina kollegor var Ami Millqvist och Alexandra Sahlén som berättade om digitalisering i förskolan.

ASL

Kristina Eldelid, Ann-Marie Ahl och Marie Bergman berättade om sitt arbete med "Att skriva sig till läsning" (ASL).länk till annan webbplats (Klicka på länken för att se ASL-filmen).

STL

Skriva sig till lärande (STL) var nästa punkt på programmet. Fredrik Olsson och Mikael Olsson berättade om sina arbeten med STL. Förra läsåret var det Vindängens och Vartoftas skolor som arbetat med STL och detta läsårs erbjuds alla årskurs 4 att delta

GAFE/G-suite

Mattias Lagerqvist informerade om GAFE, som står för Google apps for education. Detta är en paketerad tjänst som är speciellt anpassad för skolor.

Elevprojekt gymnasiet

Ludwig Alfvén som tog studenten i våras på Ållebergsgymnasiet berättade om sitt examensarbete på det Estetiska programmet, musik. Han visade videon If Today Was Your Last Day - Ellen Jay Cover,länk till annan webbplats en produktion som han gjort tillsammans med Jacob Werner i sin helhet.

Skola för interaktionssamhället

Dagens föreläsare var Carl Heat. Carl är forskare och ansvarig för digitalisering och utbildning inom RISE - Research in Sweden. Han föreläste om "Skola för interaktionssamhället.

Ytterligare föreläsningar för personalen i åk 1-6 grundskolan

För lärare i årskurs 1-3 höll Christer Friman en föreläsning om Att skriva sig till läsning och Annika Agélii Genlott föreläste för lärare i årskurs 4-6 om Skriva sig till lärande.  Dessa bägge föreläsningar hölls i Ållebergsgymnasiets lokaler.                

Ett litet bildsvep från dagen