Välkommen till Smaragdens fritidshem!

Nytt

Hej och välkomna till ett nytt läsår!

Vi hoppas att ni alla haft en bra sommar och att ni nu är taggade inför skolstart och fritidsstart.

Vi som är lärare här på Smaragdens fritidshem är Mirre Bajrami, Anna Blomstrand,
Oline Engström, Åsa Gustafsson, Carina Johnson och Anneli Jonsson. Vi ser framemot att få träffa er alla!

Vårt telefonnummer (som också står i häftet ni får ut) är: 0515-885512. På detta telefonnummer når ni oss bäst mellan 6.00-7.20 samt 12-18.30.

I vår tambur/stora entré har vi information från fritids samt en dagkalender där vi skriver veckans aktiviteter. Ta er gärna en titt där då och då för att inte missa något viktigt!

Nu inför starten behöver vi också få in nya scheman på Webbo. Alla som inte redan lagt in nytt schema behöver göra det. Tänk på att eleverna nu har skoltid/ändrade sluttider så att ni skriver morgontid samt eftermiddagstid på rätt sätt. t. ex. När eleven lämnas på fritidshemmet 7.15-8.00 i första rutan, sedan elevens sluttid från skolan och tiden när eleven blir hämtad i andra rutan; 12.00-16.15. Alltså i första rutan morgonfritidstiden och i andra rutan eftermiddagsfritidstiden. Om ni har några frågor om detta så får ni gärna ringa barnomsorgskontoret på telefonnummer 0515-885600.

Tillsammans med detta hembrev kommer vi lämna ut nya fritidshemshäften samt
minnesanteckningar. Vi ser gärna att ni fyller i och lämnar in dessa så fort som möjligt, så vi har uppdaterad information om era barn.

Vi är ute varje dag och i alla väder så tänk på rätt kläder för ditt barn. Namnade extrakläder att byta med på barnets plats är bra, då vi själva inte har så mycket till låns.

Alla barn har fått nya krokar. FC och 1 C använder samma krokar på fritidstiden som under skoltiden. 2 C använder krokar i källaren i Smaragdenhuset under fritidstiden. På morgonen när vi går till frukosten och passerar Topazenhuset hänger 2 C in sina väskor på krokarna de har
under skoltiden.

Hemsidan uppdateras med jämna mellanrum och vi lägger ut alla hembrev där i fortsättningen så vi kan minska på vår pappersanvändning för att hjälpa vår miljö. Några ex kommer alltid att hänga i entrén där man kan läsa och du som inte har möjlighet att läsa vårt hembrev via internet får gärna ta ett av exemplaren. För att prenumerera på vår sida så går du in på Falköpings hemsida:
www.falkoping.selänk till annan webbplats sedan klickar du på utbildning och barnomsorg. I vänsterspalten längst upp finns
”förskola och barnomsorg” som du klickar på. Längre ned klickar du på en flik som heter ”Fritids, Fritidshem”. Scrolla nedanför bilden, där ser du flera olika skolors namn. Du klickar på
Mössebergsskolan. I vänsterspalten står det prenumeration, där klickar du in dig, klickar i vilken avdelning du vill ha uppdateringar ifrån samt skriver in din e-post och trycker sedan på
”prenumerera”. KLART!

Vill man inte ta den här vägen så kan man fylla i denna adress direkt i adressrutan;
http://www.falkoping.se/utbildningbarnomsorg/grundskolor/mosseberg/mossebergsskolan/prenumeration.4.24a35e5d123bc2c5f4b8000604.htmllänk till annan webbplats Då kommer man direkt till prenumerationssidan.

Vi ser framemot en god och öppen kontakt med er alla!

Hälsningar Smaragdens personal

 

Fritidspersonal

Anna, Anneli, Carina, Mirre, Oline och Åsa

Vårt telefonnummer är: 0515 - 88 55 12

 

Tider som kan vara bra att veta:

Frukost kl. 7.30
Mellanmål kl. 14:05

Tänk på

  • Kläder efter väder.
  • Extra kläder att byta med bör alltid finnas med.
  • Vi är ute varje dag!

Stängning sker på Smaragdens fritids

Detta innebär att barn som har tid längre än till kl. 16.45 samlas på Smaragdens fritids.