Fritidsnytt!

Föräldraenkät

Ni vårdnadshavare är viktiga i fritidshemmets kvalitétsarbete. Att få veta vad ni tycker gör att vi kan anpassa verksamheten på bästa sätt för våra elever. Vi har några frågor som tar ca en minut att svara på.

Klicka på länken och skicka in ditt svar. Allt sker anonymt. http://goo.gl/forms/Q2vnCZMhkwlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen till sidan där vi löpande skickar ut information om fritids till hemmen. Det här ersätter hembrev i pappersform. Här kan du nu läsa om vad som händer på fritids. Prenumerera på sidan här till höger. Då får du nyheter och information direkt till din mail.

2016-02-22
tisdag den 23/2 har vi DROP-IN på fritids. Ni föräldrar och syskon... hälsa gärna på när ni hämtar era barn. Har era barn ingen tid på fritids så titta gärna in en stund ändå. Det finns kaffe/te/saft och semla till självkostnadspris, 20 kr. Alla barn fikar gratis. Det kommer att finnas ett litet planteringsprojekt under eftermiddagen. Detta pyssel får föräldrar och barn göra tillsammans. Blir roligt att träffa er. Vi kommer också att ha en dator framme där man kan fylla i en FÖRÄLDRAENKÄT. (Den enkäten finns här ovan om du vill fylla i hemifrån). Hoppas vi ses!

2016-01-28
tisdag den 9/2 är det Fettisdag. Då bjuder vi in fritidselever med familjer till DROP-IN på fritids. I morgon bakar vi semlebullar som kommer att serveras på Fettisdagen. Man gör sin egen semla med de ingredienser som är ens favoriter. Alla barn fikar gratis! Vuxenpriset för semla+kaffe är 20 kr. Det kommer även att finnas ett "Alla hjärtans dags-pyssel" framme som barn och föräldrar får knåpa ihop tillsammans. Hoppas vi ses!

2016-01-21
Kort information om morgondagen. I morgon fredag kör vi en repris från förra veckan då vi hade en jättehärlig eftermiddag i Jarlabacken. Sena eftermiddagen avslutades med fotbad. Det var supermysigt!

Vi kommer alltså att gå till Jarlabacken på fritids för att åka madrass, stjärtlapp och tefat. Man får gärna ta med sig egen pulka (inga snowracer) och lämpligtvis hjälm. Vi beräknar att vara tillbaks mellan 15:00-15;30. Mellanmålet äter vi alltså i backen. Vi tar med mackor och varm choklad. Klädsel efter väder förstås! Varma kläder med andra ord. Kom ihåg att halsar också fryser. Det är bra med en liten scarf, fuskolle eller dylikt.

 

2016-01-11
Härligt att få träffa er igen efter jullovet. Äntligen har vi fått vinterväder. Under veckan som kommer får eleverna gärna ta med sig pulka, skridskor+hjälp och skidor. Vi kommer att vara utomhus en hel del under veckan. Tänk på extrakläder. Vantar går åt. Även halsduk/scarf är gott att ha när det är kallt.

2015-11-09
Nu närmar det sig advent och jul. Vi kommer under november månad att lämna ut en lovlapp inför jullovet där ni får fylla i schema för era barn.

Lappen för studiedagen den 24 november sitter nu på torkskåpet i F-klassens ingång. Många har redan meddelat tider. Sista dagen att fylla på sig är fredagen den 20 november om ni behöver barnomsorg då.

Nästa vecka kommer vi att börja pyssla fina adventsljusstakar som eleverna ska få ta med sig hem. För detta behövs konservburkar. Ta med er så många konservburkar ni har. Vi använder dem gärna!

2015-10-19
Veckorna går så fort och snart är det dags för ledigheter igen. Vi har skrivit ihop lite information om höstlovet. Den lappen får alla elever med sig hem i morgon (tisdag). Du som vill vara med och cykla till Hög på onsdag på höstlovet, kom ihåg att anmäla dig senast fredag den 23 oktober. Lämna in lappen. Annars önskar vi er alla ett härligt höstlov!

2015-09-14
Här kommer kort info kommer här med nya datum. Fritids kommer att vara med på föräldramötena med Björken och Linden. Har ni frågor eller funderingar så kom gärna till oss med dessa.

* Torsdag den 24 september är det studiedag. Fritids är öppet. Vi har satt upp lappar vid varje ingång där vårdnadshavare får fylla i de tider barnen kommer eller är lediga. Sista dag för detta är fredag den 18/9.

* Måndag den 12 oktober har vi drop-in på fritids. Då är fritidselevernas familjer välkomna att hälsa på oss. Det finns fika med kaffe/te/saft och kaka. Man får lägga en frivillig avgift om man vill. Det kommer att finnas ett litet pyssel som ni kan göra tillsammans med era barn.

* Måndag den 7 december bjuder vi in alla föräldrar och syskon till en julkväll med luciatåg. Vi nämner detta redan nu så att ni kan skriva in det i kalendrarna.

* På tisdagar har vi utedag varje vecka. Vi går till skogen bortanför lilla plan vid Tångavallen. Bra att tänka på är att era barn har med sig kläder efter väder. Vi är ofta ute mellan kl 13:10-15:30. Telefonnummer sitter på dörrarna vid deras entréer. Det går alltså att nå oss på mobilen, 0703-75 88 70.

* Måndagar har vi idrott med alla fritidselever i F-klassen. Vi finns där mellan 13:30-14:15. Onsdagar har vi idrott med år 1-2 och år 4. Då är tiden densamma.

2015-08-27
Nu har vi snart varit igång ett par veckor sedan skolstart. Roligt att träffa er "gamla" och "nya" elever och föräldrar. Det har varit två spännande och händelserika veckor och vi håller på att lära känna varandra. Vi har startat varje dag med en liten samling då vi ätit frukt, "prickat" av alla fritidselever och tittat på dagens fritidsschema. Då vet eleverna vad som händer och är på gång. Så här i starten av ett läsår lägger vi stort fokus på att lära känna varandra. Att leka tillsammans är ett sätt. Under veckorna som gått har vi lekt mycket utomhus; t ex "Hur mycket är klockan, Herr Lejon", "1,2,3 Rött ljus" och mycket fri lek på skolgården, i sandlådan, med sparkcyklarna och på klätterställningarna. Vi har också lekt inomhus, spelat spel och varit i idrottshallen. På storfritids har det blivit mycket lek med lego. Lars har tillsammans med några storfritidselever byggt snygga Volvo-bilar i papper. Dessutom har vi lite hemlisar för oss. Kanske får ni veta lite senare... I fredags hade vi "fredagsmys". Då bakade vi chokladbollar med hela gänget ute på skolgården. Det var många glada och kladdiga barn. Vi smaskade på chokladbollarna, åt vattenmelon och drack vatten. Här nedanför ser ni en bild från den eftermiddagen.

I tisdags började det regna för första gången på länge. Då tajmade vi in vår första ute-dag. Vi gick till Tångavallens lilla skog. Vi lekte lekar, sparkade fotboll, gömde oss under granarna och åt mellanmål. Det var blött, varmt och roligt! Efteråt var det ändå flera som valde att vara ute en stund till.

Bra för alla är att veta att vi är utomhus en stund varje dag - även under fritidstiden. Därför är det viktigt att det finns kläder efter väder. Regnkläder och stövlar är lämpligt samt kläder för ombyte om man ändå blir blöt. Märk barnens kläder om ni är rädda om dem. Varje vecka hittar vi kvarglömda kläder som vii inte vet ägaren till. Vi har en back inne på fritids/förskoleklassen. Vid månadsskiftena tömmer vi dessa och skickar till bättre behövande. Ta gärna en koll lite då och då.

Mycket är nytt så här i starten av ett läsår. Är det något ni funderar över så hör av er. Vi lyssnar gärna och försöker göra det bästa för alla våra elever.

I morgon är det fredag så vi önskar er en trevlig helg!

/Helena, Caroline, Ing-Marie, Marina, Lisbeth, Gun-Marie och Lars


Varför gör vi det här?

"Skolan ska sträva efter att vara en levande social gemenskap som ger trygghet och vilja och lust att lära. (s 10, LGR11) Tryggheten är grunden för att må bra och trivas i en grupp. Därför hjälper vi eleverna att umgås och lära känna varandra och oss pedagoger, så att de upplever trygghet i gruppen. Vi jobbar med hur man kan kommunicera med varandra genom att både kunna säga STOPP och kunna lyssna. Varje barns åsikt är viktig. Vi får tycka olika. Alla duger!