Åk 3 GU

Sidan uppdaterad 171201

Veckomeddelande v.49-50, år3

Nu går vi in i adventstiden och det blir några schemabrytande aktiviteter framöver. Vi vill att ni redan nu bokar in onsdag den 20 december kl.17.45 då vi tillsammans med tvåorna kommer spela upp pjäser för er. Mer information och en inbjudan kommer, men boka datumet!

Matematik: Vi har startat upp med att räkna division. Eleverna märker att det är viktigt att kunna multiplikationstabellerna när vi räknar så vi har även fortsatt att träna dem. Ingen matteläxa fram till jullovet.

Svenska: Vi har tränat att skriva faktatexter, både tillsammans hela klassen och enskilt. Eleverna har skrivit om olika ämnen som har med vårat NO/SO tema att göra. Vi fortsätter arbetet med vokaler och hur man lyssnar på dem för att kunna stava dubbelteckning.

NO/SO: Vi arbetar vidare med temat om material. Eleverna har lärt mer om materialen plast, trä, papper och metall. Vi har sorterat olika material med magnet och såg att alla metaller inte är magnetiska.

Idrott: Måndag den 4/12 behöver eleverna en keps på idrotten när vi ska träna trivselledardansen.

Måndag den 11/12 ingen idrott.

Övrigt:

Måndagen den 4/12 ska F-3 gå till Gudhems kyrka på studiebesök. Vi får veta varför vi firar första advent och vi kommer att sjunga några sånger. Tänk på att ha ordentligt med kläder på dig eftersom vi promenerar till och från kyrkan.

Måndag den 11/12 åker vi till Dalénium och ska vara med på deras Jultema. Det handlar om uppfinnaren Alfred Nobel.

Onsdag den 13/12 tittar vi på fyrornas luciatåg, vanliga skoltider och vi har idrott.

Fredag den 15/12 kommer F-5 ha julpyssel på förmiddagen. Vi kommer att arbeta i våra kompisgrupper. Vanliga skoltider gäller. Eleverna behöver ta med sig en tom toarulle. Ta gärna med dem redan nästa vecka så har vi dem här.

Redan nu vill vi skriva att julavslutningsdagen torsdag den 21/12 slutar eleverna kl.12 i klass F-5. Bussarna avgår strax efter.

Hälsningar Madeleine och Marie


 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!

Från och med nu vill vi på skolan att ni anmäler frånvaro i frånvarorapporteringsprogrammet Skola24, ni sjukanmäler på tel. 0515-86951 senast kl. 08.00. Sjukanmälan varje dag, det är en telefonsvarare. Hör av er om ni undrar något!

För er som inte var på föräldramötet finns några korta anteckningar på klassens hemsida, fråga gärna oss eller någon som var på mötet om något är otydligt.

Hälsningar Marie och Madeleine (Klistrat i kontaktboken fredag 170908)