Åk 3 Gudhemsskolan

Sidan uppdaterad 180313

Veckomeddelande v.11-12, år3

Hej! Vi har fortsatt att träna inför de nationella proven så att eleverna är bekanta med provsituationen. De har varit väldigt duktiga på att koncentrera sig på sitt eget arbete och att bidra till arbetsron. Vi startar igång med de riktiga nationella proven vecka 11.

Matematik: Vi har arbetat med addition och subtraktion med uppställning och minnessiffra. Dessutom har eleverna fått träna på att använda miniräknare.

Svenska: Vi har tränat vidare på att stava tj-ljudet. Vecka 11 kommer eleverna få en rättstavningsläxa på tj-ljudet. De ska träna på stavningen hemma och på fredag den 16/3 blir det ett rättstavningstest.

Eleverna har sammanställt intervjun som de hade i läxa. De har skrivit en text där de utgått från de svar de fick på intervjufrågorna. De fick sedan redovisa sin intervju för hela klassen. De var väldigt duktiga på att lyssna på varandra och duktiga på att berätta och läsa upp.

Vi har arbetat med läsförståelse av faktatexter och berättande texter. Vi har även skrivit en faktatext där vi utgått från stödord. Eleverna har också fått skriva berättelser, nu sist skrev eleverna en spökberättelse.

NO/SO: Vi har precis avslutat vårt tema om världen. Vi avslutade med att fundera på vilka orsaker som kan finnas till att människor flyttar. Vi utgick från de intervjuer som eleverna hade i läxa. Eleverna har också fått märka ut och berätta om betydelsefulla platser för dem i världen. De två kommande veckorna kommer vi att arbeta med religion på NO/SO-passen.

Engelska: Denna vecka skickade vi med engelskaläxa hem, den ska lämnas in tisdag den 13/3. I första hand ska era barn träna på att våga prata engelska och att träna på uttalet av veckodagarna. Om de kan uttala veckodagarna då kan de träna vidare på stavningen.

Idrott: Nu har vi badat klart och badtiorna skickar vi med eleverna hem idag. Vi kommer nu att ha idrott som vanligt på måndagar och onsdagar.

Onsdag den 14/3 är det friluftsdag på Mösseberg. Mer info på tidigare utskick. Håll utkik i kontaktboken då vi kan ställa in med kort varsel om det fina vintervädret inte håller i sig.

Fredag den 16/3 åker vi skridskor i ishallen. Mer info på tidigare utskick.

Övrigt: Måndag den 19/3 samt torsdag den 22/3 är Madeleine på utbildning, Marie är i klassen tillsammans med en vikarie.

Hälsningar Madeleine och Marie

Information om nationella provPDF

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!

Från och med nu vill vi på skolan att ni anmäler frånvaro i frånvarorapporteringsprogrammet Skola24, ni sjukanmäler på tel. 0515-86951 senast kl. 08.00. Sjukanmälan varje dag, det är en telefonsvarare. Hör av er om ni undrar något!

För er som inte var på föräldramötet finns några korta anteckningar på klassens hemsida, fråga gärna oss eller någon som var på mötet om något är otydligt.

Hälsningar Marie och Madeleine (Klistrat i kontaktboken fredag 170908)