Inför resan

Preliminärt dagsprogram för Kenyaresan 2015Diverse uppgifter för resan

Bagage 2 * 23 kg + 7 kg i handbagage. Summan av handbagagets mått får inte överstiga 115 cm (dvs bredd * höjd * längd). Ex 30 längd, 50 hög & 35 cm bredd. Dator & kameraväska räknas inte som handbagage och kan tas med utöver.

Om era ungdomar tar med sig kort så vill vi rekommendera VISA eller Mastercard (eftersom vi vet att de fungerar bra).

Rekommendation för fickpengar att ta med:
Kontanter för inköp av t.ex fika på Arlanda vid utresa samt hemresa — 200 s.kr
Kontanter för inköp av t.ex fika på Addis Abeba vid ut- och hemresa — 30 Usd
Fickpengar till resten av resan (godsaker, dricka, glass) ca 400 s.kr. All mat & dryck betalas av projektet. I övrigt om de vill köpa souvenirer så är det upp till var och en hur mycket man vill ta med. Tilläggas ska att snidade träfigurer av bra kvalité ligger från 150 s.kr/styck och uppåt.

Sms till och från Kenya kostar ca 3 s.kr per sms. Att ringa alt ta emot samtal är betydligt mycket dyrare. Om något är akut använder vi våra telefoner. Det kommer att finnas möjlighet för mail från hotellet. Vi ska undersöka möjligheten med Skype när vi anländer till hotellet.

Lärarna tar med hårddisk och utrustning för att tömma minneskort.

Alla resenärer ombeds kontakta sin skolsköterska gällande vaccination mot mässlingen, stelkramp i god tid före resan till Skövde.
Det som ingår i projektet är vaccination mot gula febern, hepatit A, Ducoral (mot turistdiarré) samt Malarone (malaria tabletter). Övriga mediciner/vaccinationer bekostas av respektive resenär. Ett omfattande reseapoteket kommer att medföras av lärarna.

Packlista

Kläder i 100% naturmaterial gärna i ljusa färger. Sportmaterial som andas fungerar säkert också bra. Det är viktigt att tänka på att vi besöker en annan kultur än den vi är vana vid. Klä er inte utmanande i korta kjolar eller minimala shorts. Strax ovanför knät är OK. Normalt urringat och inga bara magar. Ni behöver också tänka på att man måste byta om till middagen på kvällen då är det långbyxor och långärmad skjorta som gäller för killarna eller kjol eller klänning för tjejerna. Shorts är inte OK inte heller sportsandaler.

Reseapotek Vi kommer att ha med ett reseapotek med det viktigaste men lite kanske man vill ta med själv, t ex alvedon och myggstift.

Badsandaler för de som har känsliga fötter, gamla tygskor går också bra
Bekväma skor som är luftiga (ex. sandaler).

el-adapter (brittiskt system)

Grenuttag

Laddningsbara batterier + laddare

plattång

Pass

Solglasögon

Solhatt, keps eller liknande

Badkläder

Hygienartiklar (dusch, tandborste etc)

Kikare

Kamera/filmkamera skolan har ett antal kameror vi kan ta med om någon saknar eller inte vill ha med sig sin egen.(meddela oss i så fall)

Fotbollsutrustning — för lokal match dvs gympaskor

Mobiltelefon med abonnemang (kontantkort funkar ej). Medföljande lärare kommer naturligtvis att kunna nås om någon skulle sakna mobil som fungerar i Kenya. Det går att ringa från hotellets lobby men det är dyrt.

Liten ryggsäck - bra att ha vid utflykter

Dagbok, vi fixar en skrivbok åt eleverna. Eleverna måste varje dag skriva om sina upplevelser i denna bok.

Vaccinationskort, detta är viktigt då man måste kunna visa att man har vissa vaccinationer när man åker in i landet.