1A

Klassföreståndare: Marianne Dessner och Mikael Frostlöf

Mail: marianne.dessner@edu.falkoping.se

Mail: mikael.frostlof@edu.falkoping.se

 

v. 42

 

 

Måndag

Idrott

 8.00-13.15

Tisdag

 

 9.10- 13.05

Onsdag

 idrott

 8.00-13.10

Torsdag

 

 8.00-12.55

Fredag

 

 8.00-12.40


 

Föräldramöte

Vi tittade bland annat på barnens arbetsmaterial och gick igenom veckoschemat, samt hur vi jobbar i de olika ämnena. Vi bestämde att hembreven enbart kommer att läggas ut på denna sida i slutet av varje månad. Annan information som tex. utflykter m.m kommer att medelas via lappar i barnens mappar.

Vår rektor framförde en önskan om att starta ett föräldraråd på skolan, är du intresserad av att delta så mejla gärna till: marianne.dessner@edu.falkoping.se eller till: mikael.frostlof@edu.falkoping.se

Den 28/9 är det kompetensutveckling, det innebär att barnen är lediga från skolan men fritids är öppet.

Utvecklingssamtalen börjar vecka 45. Tider kommer att delas ut efterhand med hänsyn till era hämtningstider.

Under föräldramötet valdes Alice och Heddas föräldrar till klassföräldrar.

 

Skola 24: 0515-869 51

 

Hembrev oktober

Nu är verkligen hösten här och med det mycket regn och rusk. Alla barn har ännu inte med sig regnkläder. Se till att både regnjacka och byxor finns här i skolan. Det är också bra om barnen har med sig inneskor eller tofflor eftersom golven också blir både smutsiga och våta.

Veckorna bara försvinner och vi har redan gått i skolan i 7 veckor.  Vi har kommit igång väldigt bra på alla områden och redan hunnit med mycket. Det är duktiga barn vi har fått. Vi är imponerade av att de orkar sitta på stolen och jobba så bra som de gör.

I svenska lär vi oss en ny bokstav varje vecka som vi sedan under veckan jobbar med på olika sätt. Många av barnen är väldigt intresserade och ljudar ihop enklare ord. De barn som kan läsa jobbar med att läsa högt i par och får sedan andra uppgifter som passar dem bättre. Vi skriver numera på Ipad två gånger varje vecka och bearbetar sedan texten på olika sätt. Alla barn kan då skriva på sin nivå.

I matte jobbar vi framåt  med siffrorna. Barnen har också lärt sig likhetstecknet och vad det betyder  ena gruppen har också börjat med addition. Vi ska  under de närmaste veckorna lära oss lite om programmering genom vår lilla robot Bee-Bot som vi kan programera att gå ett antal steg frmåt, bakåt, höger, vänster. Ska bli spånnande att jobba med det.

I so har vi just jobbat färdigt med tafik. Vi har bla varit ute på promenad och tittat på olika trafikmärken som vi sedan jobbat vidare med i klassrummet. Vi har då också kommit in en del på polisyrket. Vi fortsätter nu med att lära oss lite om en del andra yrkesgrupper.

I No jobbar vi som ni nog förstår med hösten. Vi lär oss om vad som händer i naturen med djur och växter. Vi målar, sjunger och skriver om hösten.

Idrotten fungerar också bra. Det är glada pigga barn vi har.

Hösten kommer att gå fort och om några veckor  har vi höstlov. Innan lovet skickar vi ut tider för utvecklingssamtal. Skulle inte tiden passa så hör bara av er till oss så ordnar vi det.

Så vill vi passa på att åter tala om för er föräldrar att ni är välkomna till skolan när ni har tid och lust. Bara en liten stund eller en hel dag. Har ni frågor så kan ni alltid mejla oss.

V 44 Höstlov

MVH Marianne Mikael

marianne.dessner@edu.falkoping.se

mikael.frostlof@edu.falkoping.se


Klassens länkar:

 

 

 

Schema

 

Bildarkiv

 

Elevarbeten

 

Ämneslänkar

 

Matsedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Läsårsdatalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster