Vikarieförmedling

Barn- och utbildningsförvaltningens vikarieförmedling är till för dig som vill pröva att arbeta inom förskola, fritidshem och skola.


Arbetet som timvikarie är både omväxlande och roligt. Som timvikarie träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg och lärande miljö i våra verksamheter.

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Arbetet som timvikarie ställer höga krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och social kompetens eftersom du ofta får byta arbetsplats.

Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta.

Du bör kunna arbeta 3-4 tillfällen per vecka.

Du får arbeta i tätorten och i våra samhällen utanför centralorten. Du bör ha körkort och tillgång till bil. Du ska ha avslutat gymnasiet och tagit studenten eller ha ett tydligt svenskt språk och en god språkförståelse. Du ska även uppvisa fotolegitimation.

Du får arbeta upp till max 250 LAS-dagar och därefter hoppas vi att du är intresserad av att börja studera till något av de yrkesområdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som finns inom området.

För att få arbeta inom förskola, fritidshem och skola måste du enligt lag lämna in ett utdrag från polisens belastningsregister. 
                   
Länk till polisens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Begäran om utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid ansökan om arbete inom barnomsorg/förskola/skola i Sverige (RPS 442.5 2008-06-18/1)
                  
Normal handläggningstid är ca 2 veckor.
Giltighetstid 1 år.

Du måste ta med detta utdrag du fått ifyllt av polisen - till vår träff. Du är inte aktuell som vikarie förrän utdraget från belastningsregistret är inlämnat till oss.

Du behöver ha tillgång till en dator och datakunskap, eftersom vi arbetar digitalt inom vår administration på Vikarieförmedlingen.