Titta in hos oss 2-3 Åsle

Här lägger jag in lite bilder från arbetet i klassen.

Vi var på Dalenium den 16/12

Vi gör ett avbrott i dagboksskrivandet och firar Sinter Klaas den 4/12 och blir bjudna på godis.

Vi har firat Sinter Klaas sedan klassen gick i F-klass. Killarna hade med sig några mössor som Sinter Klaas medhjälpare har. De har även med en bilderbok om Sinter Klaas resa till Holland.

Den 30/11 var vi i kyrkan och firade advent med Mats och Ted. Det var alla klasser i skolan och alla barn på förskolan. Det var trevligt att några föräldrar hade möjlighet att vara med också!

1-2:an sjunger några adventssånger för resten av skolan och förskolan.

Den 19 november var vi på musikskolan och såg på musikal.

Den 6/11 var 2-3:an på räddningstjänsten. Vi fick prova att spruta vatten. Strålen skulle träffa i ett hål och då kom Flammy upp och visade sig. Besöket började med en genomgång om brand. Eleverna fick även träna på att ringa till SOS. De fick krypa genom ett mörkt rum fram till en telefon och slå 112. SOS-operatören (fröken) svarade och frågade vad som hänt. Samtalet följde en mall för att vara så riktigt som möjligt.

Vi fick även provsitta en brandbil. Brandmannen gick även igenom vilken utrustning de har med sig i brandbilen.

När vi kommer tillbaka till skolan från räddningstjänsten väntar en överraskning. En älskad och efterlängtad Erik är på besök!

Ted hade med sig en besökare idag. Eleverna fick prova att spela kongas, bongotrummor, cujon eller gurka.

1:orna förhör 2:orna med mattekort.

2:orna läser högt ur sin bänkbok för F-1:orna.

Vi sitter där vi får plats! Ett sittunderlag på golvet går jättebra! :)

Vi tillverkar monster som hjälper oss att arbeta med större än> och mindre än<.

Vi dansar till Just dance på storbilden tillsammans med 1:orna.

Bilder från läsåret 14/15

Vi tovar frukter till en tavla som ska sättas upp i matsalen. Vi har ju en hälsoprofil på skolan och vi fröknar tyckte då att frukt kan passa som motiv. Klass 3-5 gör också frukter till sin tavla. Fritids gör en tavla och varje förskoleavdelning gör var sin. Fina konstverk som ska pryda väggarna!

Här är alla 1:or i enheten! Vi hade en härlig hälsodag i Vartofta tillsammans med Vartofta och Yllestad skola. Vi var på spåret i Vartofta och åt lunch i deras matsal. Härligt väder!

Den 4 mars var hela skolan i ishallen och tränade på att åka skridskor. Vi hade fika med oss och hade en härlig förmiddag.

Den 6 februari bytte vi ut idrotten mot pulkaåkning.Vi fick sällskap av F-klassen. Den som blev skjutsad till skolan hade med sig eget åkedon men vi hade pulkor och tefat med från skolan att låna. Alla hade full fart i backen! Ingen frös och ingen krockade, alltså en lyckad utflykt!

Tillsammans i trygghetsgrupperna hade vi julpyssel den 17/12. Vi hade två stationer. I 3-5:ans klassrum gjorde vi tomtar av vedbitar och 1-2:ans klassrum gjorde vi figurer av toarullar. Det blev både tomtar, snögubbar och renar.

Den 12 december var vi på Dalénium. Årets jultema var Alfred Nobel. Vi fick följa med till San Remo och hitta hans väska på järnvägsstationen. I väskan fanns ett brev från en av hans släktingar med en önskan om ett recept på såpbubblor. Vi fick hjälpa honom att göra det och se till att släktingen fick receptet. Vi fick även se en liten film om Alfred Nobels liv.

Lite lek i utställningen hann vi också med!

Ettorna gör adventsljusstar med F-klassen

När vi hade dans på elevens val passade vi på att dansa även på idrottslektionerna. Här gör vi några coola moves! :)

Kreativa barn bygger bilar på rasten

Ettorna skriver på iPad tillsammans med F-klassen. Den här dagen skrev vi dagbok tillsammans.

Vi tjuvstartade firandet av FN-dagen genom att ettorna gjorde fredsduvor på tema-lektionen.

Vi har gjort fina höstträd. Vi använde svamp och duttade på vattenfärg.

Nu är det ruskväder ute! Vi passade på att träna mönster och tillverkade paraplyer av pappersassietter.

Tillsammans med F-klassen har vi arbetat med svamp. Den 19/9 skulle vi ha tagit en promenad hem till Camilla och tittat på svamp i hennes trädgård. Tyvärr var det tjock dimma så vi vågade inte ta ut barnen på vägen. Camilla fick hämta hit svamparna istället. Hon hade med sig svampar med både skivor och rör. Vi försökte hitta dem i svampböcker. Vi skar sönder dem och tittade i luppar.

Mera svamp!

Skoljoggen 16 september. Vår klass sprang 52 varv tillsammans. Hela skolan skänkte 1068 kr i springpeng. Det var en härlig dag med underbart väder.

Vi skriver på iPad.

Under sommarlovet har vi haft en läsutmaning/läsbingo. Om man har 5 kryss så får man sticka ner handen en gång i frökens belöningspåse. Det fanns klubbor, pennor, suddigum och chokladpengar i säcken. Bra jobbat klassen!!!

Titta vad jag fick!

Bilder från läsåret 13/14

En av mammorna i klassen hälsade på. Hon hade med sig en massa spännande föremål som tullen hade beslagtagit. Det var nämligen delar från utrotningshotade djur. Vi fick se ozelotskinn, skål av bältdjur, uppstoppad krokodil, uppstoppad sköldpadda, smycken av elfenben, armband av elefanthår och skal från en havssköldpadda mm. Det var jätteintressant!

Nackskinnet från en vildtupp. Fjädrarna används av sportfiskare när de ska binda sina flugor. Intill ligger smycken av elefenben. Längst till höger syns lite av ett armband av elefanthår.

Den 5/3 hade vi en gammaldags dag. Vi har arbetat med hur man levde förr i tiden, vi har gått tillbaka 50-100 år i tiden. Camillas mamma var här och hjälpte oss att kärna smör. I början gick det lätt men i slutet var det jättetungt!

Vi fick testa att karda ull. Vi tittade på en film om hur det gick till att spinna garn sedan. Fröken hade med sig en stickning och virkning. Vilket arbete de hade förr för att få fram ett klädesplagg som vi idag kan gå in i en affär och köpa på någon minut!!!

Marias mamma hjälpte oss att baka bröd. Vi gjorde the-kakor och alla fick 2 degklickar var att forma som man ville.

Marias mamma hade lånat handsydda förkläden till alla bagare. De räckte även till killarna, vilket en del tyckte var lite pinsamt... Den kyrkliga syföreningen där hon bor har fått dem donerade till föreningen.

Så här blev resultatet från baket och kärningen! Det blev ett komplement till lunchen. Smakade utmärkt med varmt bröd och smöret smälte....