Hembrev

 

Hembrev Röd Fritids, September 2017

En ny termin har börjat och vi är glada att träffa er alla. Särskilt välkomna säger vi till alla nya förskoleklassbarn och deras föräldrar. Vi hoppas på ett gott samarbete och många roliga
upplevelser tillsammans.

Vi som arbetar på Röda fritids detta läsår är: Linda, Erik, Johanna, Ingela (samt Tina och Lena från förskoleklassen några timmar/vecka).

Nu i början kommer vi att lägga mycket tid på att lära känna varandra genom olika aktiviteter och lekar. Vi ger barnen mycket tid till den fria leken både ute och inne.

Ibland kommer vi att dela upp barnen i grupper (förskoleklassbarn för sig och ettor för
sig) och andra gånger kommer vi att vara tillsammans. Vi strävar efter att få ihop en härlig fritidsgrupp!

Varje dag är vi ute! För att utevistelsen ska bli rolig är det viktigt att det finns extrakläder i väskan samt kläder efter väder så att det räcker under hela dagen. Regnkläder och stövlar kan
alltid hänga på hyllan (barnen har samma hylla hela dagen).

En vanlig vecka på röd fritids kan se ut såhär:

Måndag:
Åldersdelade grupper där vi får både mer tid och utrymme för våra lekar i ett lugnare tempo både ute och inne. Möjlighet att arbeta med tema i en mindre grupp.
Tisdag:
Fruktstund efter skolan, därefter utedag med både fria och styrda aktiviteter/lekar.
Onsdag:
Fruktstund, lek ute fram till mellanmål. Därefter har vi tillgång till lekhallen. (Ombyte behövs ej)
Torsdag:
Åldersdelade grupper där vi får både mer tid och utrymme för våra lekar i ett lugnare tempo både ute och inne. Möjlighet att arbeta med tema i en mindre grupp.
Fredag:
Gemensamt tema och aktiviteter med gul avdelning. (Vi bakar, fikar, sjunger och umgås för att få ett härligt slut på veckan.  :)
Terminen inleds med ett tema kring vårt svenska kulturarv med sång, lek och film från både Astrid Lindgren och andra kända svenska författare och musiker.

Fritids öppnar klockan 6:00.
På morgonen är alla fritidsbarn på Gula avdelningen.
Frukost serveras mellan 7:15 –7:35.
Alla barn som ska äta frukost ska vara på plats senast 7.30.
När barnen slutar sin skoldag får de en frukt av fritids, vill man ha med sig en egen frukt är det OK.
Vi på Röda fritids äter mellanmål klockan 13:50.
På eftermiddagen samlas alla fritidsbarn på Gula avdelningen runt klockan 16:40.
Fritids stänger 18.30.
Telefonnummer till Gula avdelningen är 885399.

Bra att lägga på minnet:
* Telefonnumret till Röda fritids är 885396. Mobil: 070-20 12 537
* Namnade kläder är lättare att hålla reda på.
* Lämna alla typer av leksaker hemma.
* Tala alltid om för fritidspersonal när ni kommer och går.

Vi vill att alla vårdnadshavare prenumererar på Röda fritids hemsida. Där kommer hembreven i fortsättningen att publiceras, information om aktuella händelser kommer även att finnas där.
Adressen dit är: www.falkoping.se/vindangen → Vindängens fritidshem → Röda fritids.

När det gäller ändringar i ert barns schema är det OK att lämna in en handskriven lapp om det är ändringar för enstaka dagar. Om man har ändringar i schemat för flera veckor fram så skall det läggas in i Webbo. Tänk på att fritidsbarnens schematider ska läggas in med först morgontid till skolstart, därefter skolans sluttid fram tills hämtning. För övriga frågor kring Webbo kan ni prata med
personalen på er avdelning.

Om ni har funderingar eller frågor om ert barn eller verksamheten
så hör av er.

Vi finns till för ert barn och er!

Varma hälsningar från personalen på Röda fritids

Hembrev juni 2017

Hej på er!
Här kommer sista hembrevet för denna termin. Det har varit en rolig termin med era goa barn!

Till hösten kommer ettorna att börja på Storfritids – Gröna avdelningen.
Sara kommer också att börja på Gröna till hösten och slutar alltså på Röda. Blandade känslor, minst sagt! Det känns ändå roligt att få följa ettorna ett år till när de är på Gröna.
På Röda kommer Erik, Linda och en nyanställd att jobba, hon heter Johanna.

Erik och Linda jobbar 100% och Johanna kommer att jobba 75%.
Även Tina och Lena kommer att vara lite på fritids.

På Gröna avdelningen kommer Sara och Marre (Marianne) att jobba. Båda jobbar 100%.

Scheman i Webbo förs över automatiskt till Gröna avdelningen. De kommer att vara inskrivna på Gröna from vecka 31.


Vi hoppas att alla berörda har sett informationen om fritids på Centralskolan under vecka 26-28. Vi skickade hem lappar om detta för ett litet tag sedan. Har ni några frågor är det bara att höra av er!

Slutligen ett varmt TACK för att vi får låna era härliga barn och för en fin kontakt med er föräldrar.
Hoppas att ni får en riktigt härlig sommar!
Hälsningar från personalen på Röda fritids.

Hembrev april, maj 2017

Hej på er!
Nu har det till slut blivit vår och ljusare tider. Fotbollarna, kulorna och hopprepen har kommit fram och äntligen kan man cykla igen på uteleken. Vädret är ju lite varierande så tänk på att se över barnens kläder så att de har ombyte och lämpliga utekläder på sin hylla.

Under påsklovet började Linda jobba hos oss. De flesta av er har säkert träffat henne nu. Hon jobbar heltid och öppnar på tisdagar. Go och glad tjej!

Hälsotemat har vi nu avslutat och receptböckerna skickas med hem pö om pö.
Några har lite kvar att göra i dem men annars är de flesta hemskickade nu. Hoppas att ni testar några recept hemma, eleverna är väldigt sugna på det har dem sagt!


Igår, 11/5, var det chokladbollens dag.
Det uppmärksammade vi självklart på fritids. Anna tog med ett gäng in till Lilla köket och så bakade dem chokladbollar som vi smaskade på efter mellanmålet.

I tisdags, 9/5, var det Fritidshemmens dag som vi också uppmärksammade, detta kan ni läsa om under rubriken ”Bilder”. En lyckad dag!


På fritids har vi det väldigt bra.
På måndagar och tisdagar har vi pysselaktiviteter i Lilla köket, just nu jobbar vi med ett årsträd som vi målar tillsammans. Detta kommer att sättas upp på avdelningen när det är klart.
Onsdagar kör vi massage, torsdagar har vi tillsammanslekar och fredagar har vi lite olika aktiviteter vi väljer bland men det brukar bli experiment eller Just Dance.
Alla elever känns trygga, nöjda och glada när de är på fritids och vi har en bra gemenskap hos oss.


Vi har satt upp lappar om lovdagar (26/5 och 5/6) på garderoben som är vid Röda fritids klassrumsdörr. Fyll i tider om ditt barn kommer dessa dagar, är ditt barn ledigt så skriver du Ledig.

Med vänliga hälsningar Fritidspersonalen

 Hembrev jan, feb, mars -17

Hej på er!

Vi är i full gång med vårt hälsotema. Vi har börjat sätta upp planscher på fritidsväggen in till Röda. Vi har även börjat skriva i våra receptböcker. Första receptet vi testade var banankola. Ett recept där man enbart använder bananer. Det var en lite speciell smak men de flesta tyckte att de var goda!

Eftersom vi ännu inte fått en ersättare för Hanna så har Edvin från Gula avdelningen gått över till oss, fram tills att vi får vår ersättare. Måndagen på påsklovet börjar Linda Odén hos oss! Hon jobbar i dagsläget på Åttagårdsskolan.

I tisdags, 28/2, var det fettisdagen. Detta uppmärksammade vi på fritids med att göra semlor som vi åt i matsalen efter mellanmålet. Mycket uppskattat!


Vi har idag skickat ut en undersökningsblankett kring dina tankar om fritids. Denna skall lämnas tillbaka på onsdag nästa vecka och den lämnas i ”brevlådan” som vi satt upp på skärmväggen in till Röda. Vill man lämna den till någon i personalen går det också bra. Vill man skriva namn får man givetvis göra det men annars är blanketten anonym.

Måndag 6/3 är det studiedag. Har du ännu inte fyllt i tider hur ditt barn kommer att gå denna dag så gör det snarast! Lapp sitter på garderoben vid Röda fritids klassrumsdörr. Det går även bra att skicka ett sms.

Vi är ute varje dag. Tänk på att ha extrakläder på hyllan. Just nu är det väldigt blött och lerigt på skolgården.

Har du några frågor är det bara att höra av sig till oss!
Med vänlig hälsning fritidspersonalen

Hembrev december -16

Hej på er!
Vi vill börja med att be om ursäkt för att hembrev inte har skrivits månad efter månad, som vi annars brukar göra. Denna termin har det varit många vikarier och pga sjukskrivning på Gula avdelningen har Hanna fått gå över och vara där istället. Tiden för att skriva hembrev har fallit bort och vi har istället lagt fokus på att ordna med personal för att göra en bra fritidsvistelse för era barn.
Vi hoppas att Hanna kommer tillbaka till Röda efter jullovet.

Nu i höst har vi lagt mycket tid på att eleverna ska lära känna varandra och vi upplever att vi har fått en jättemysig grupp. Förskoleklassbarnen och ettorna leker bra tillsammans, trots att vi är uppdelade klassvis en del.
Vi är ute varje dag på fritids, förskoleklassen är ute innan mellanmål och ettorna är ute efter mellanmål måndagar, tisdagar och onsdagar.
På torsdagar och fredagar är alla ute samtidigt innan mellanmål och efter mellanmål har vi innelek tillsammans. På torsdagar efter mellanmål har vi tillgång till lekhallen.

Vi har ändrat om i lekmiljöerna. Detta har vi gjort för att stimulera barnens lek så att lekstunderna blir glädjande och eleverna kan känna att de lyckas. Målet med att ändra om i lekmiljöerna är att vi vill erbjuda eleverna varierande och meningsfulla lekstunder. I leken finns det då möjlighet att respektera och ta hänsyn till olikheter och berikas av dem.
”Kudd” har vi tagit bort och ersatt med en ny hemvrå.

Vi vill tacka för ett trevligt och mysigt drop-in!
Tillsammans med eleverna började vi planera vårt drop-in i slutet på oktober, så de har sett fram emot detta länge! De fina julgranarna som era barn har gjort får ni ta med er hem. De står i Lilla köket.

Lagom till 1 december startade vi upp en adventskalender. Vi drar två lotter om dagen där det står ett namn på varje lott. Alla elever ställer sig upp och vi ger ledtrådar på vems namn det står på lotten. Tex ”Den här personen går i ettan”, går man inte i ettan får man sätta sig ner. Nästa ledtråd kan vara ”Den här personen har en långärmad tröja”. Till slut är det bara en elev kvar. Denna elev får gå fram till vår kalender och plocka ned en polkagris. Polkagrisen äter man hemma.
Vi tittar även på en gammal julkalender varje dag, ”Julens hjältar”. Spännande!
Vill man se på årets julkalender visar vi den på morgonfritids för de barn som är här då.


Vi tackar för ett bra samarbete med er föräldrar och för förtroendet som ges oss när vi får ta hand om era barn. Vi hoppas att ni får ett härligt och mysigt jullov och önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

/Sara, Erik, Hanna, Tina och Lena

Hembrev Fritids, augusti 2016

En ny termin har börjat och vi är glada att träffa er alla. Särskilt välkomna säger vi till alla nya förskoleklassbarn och deras föräldrar. Vi hoppas på ett gott samarbete och många roliga upplevelser tillsammans.

Vi som arbetar på Röda fritids på eftermiddagarna heter Sara, Erik, Hanna, Tina och Lena.

Nu i början kommer vi att lägga mycket tid på att lära känna varandra genom olika aktiviteter och lekar. Vi ger barnen mycket tid till den fria leken både ute och inne.

Ibland kommer vi att dela upp barnen i grupper (förskoleklassbarn för sig och ettor för sig) och ibland kommer vi att vara tillsammans. Vi strävar efter att få ihop en härlig fritidsgrupp.

Varje dag är vi ute! För att utevistelsen ska bli rolig är det viktigt att det finns kläder efter väder så att det räcker under hela dagen. Regnkläder och stövlar kan alltid hänga på hyllan (barnen har samma hylla hela dagen).

När barnen slutar sin skoldag får de en frukt av fritids, vill man ha med sig en egen frukt är det OK.

Fritids öppnar klockan 6:00 och stänger 18:30.
På morgonen är alla fritidsbarn på Gula avdelningen.
På eftermiddagen samlas alla fritidsbarn på Gula avdelningen runt klockan 16:15.
Telefonnummer till Gula avdelningen är 885399.

Vi på Röda fritids äter mellanmål klockan 13:55. Frukost serveras mellan 7:15 – 7:35.

Bra att lägga på minnet:
* Telefonnumret till Röda fritids är 885396
* Namnade kläder är lättare att hålla reda på
* Lämna leksaker hemma
* Tala alltid om när ni kommer och går

Vi vill att alla vårdnadshavare prenumererar på vår hemsida! Det finns en prenumerationsflik i vänsterspalten.


När det gäller ändringar i ert barns schema är det OK att lämna in enhandskriven lapp om det är ändringar för enstaka dagar. Om man har ändringar i schemat för flera veckor fram så skall det läggas in i Webbo! För frågor kring Webbo kan ni prata med Sara.
Om ni har funderingar eller frågor om ert barn eller verksamheten så hör av er.

Vi finns till för ert barn och er!

Varma hälsningar från personalen på Röda fritids

 Hembrev mars/april -16

Nu har det till slut blivit vår och ljusare tider. Fotbollarna och hopprepen har kommit fram och äntligen kan man cykla igen på uteleken. Vädret är ju lite varierande så tänk på att se över
barnens kläder så att de har ombyte och lämpliga utekläder på sin hylla.

På fritids har vi det väldigt bra. Era barn är glada och positiva till allt vi gör och det är en härlig stämning. Vi har kommit igång med vår pysselverkstad på måndagar där eleverna får möjlighet
att skapa tillsammans med Susanne och just nu håller de på med bokstavstavlor.

På tisdagarna har vi haft tillgång till lekhallen och det är populärt hos alla. Resten av terminen kommer det att vara upptaget där så vi kommer försöka ha lite extra fokus på rörelse och fysisk
aktivitet utomhus på tisdagarna istället.

Torsdagarna inleder vi med att leka tillsammans allihopa. Vi leker ofta regellekar ute vilket brukar vara väldigt uppskattat och efterfrågas av många.

Eleverna fortsätter samla stjärnor och snart har de fyllt stjärnkartan och då väntar deras överraskning.

Många av era barn tycker mycket om att visa och berätta om saker de gjort och nu startar vi upp våra visa-samlingar. Eleverna kommer att få visa varandra något de kan eller har gjort och sen berätta om det och svara på frågor.

På väggen vid dörren sitter alltid vårt veckoschema så ni kan se lite av vad som ska hända på Röda fritids under veckan.

Fredagen den 6 maj är en lovdag. Glöm inte meddela oss på fritids om och isåfall vilka tider ert barn behöver fritids den dagen.

Glada hälsningar Röda fritids

Hembrev februari -16

Hej på er!
Nu har snart februari månad redan passerat och vi har gjort flera lustfyllda och lärorika aktiviteter under månaden.
Vi har bland annat firat fettisdagen som ägde rum tisdagen 9/2.
Hanna och några elever gick iväg till Maxi och handlade ingredienser till våra semlor som vi bakade här på fritids. Eleverna tyckte att det var spännande att få följa med och handla. Genom detta lär sig eleverna bland annat matematik och de får träna på sin sociala kompetens ur ett samhällsperspektiv.
Vi åt våra semlor i matsalen som efterrätt till mellanmålet. Man kunde välja på att fylla dem med grädde, sylt och/eller vaniljkräm. Det var väldigt uppskattat!

Vecka 7 var det sportlov!
Under tisdagen var det dags för den årliga innebandyturneringen med lag från olika fritidshem i kommunen. Vindängen bidrog med 4 lag och ett av lagen tog sig vidare till semifinal!
Det räckte dock inte hela vägen fram till en finalplats, men det viktigaste var inte att vinna utan att ha kul! Mössebergs fritidshem kammade hem segern i år.

Onsdagen bjöd på bowling!
Vi har gått till bowlinghallen en gång tidigare på höstlovet och eleverna uppskattar att få pröva på aktiviteter även utanför fritidshemmets lokaler! När vi kom dit hade vi en fruktsamling och sen spelade vi i en timme. Vi pedagoger tycker att det är härligt att se hur duktiga eleverna är även utanför den vanliga verksamheten.

Under torsdagen hade vi skattjakt ute!
Alla fritidselever delades upp i fem olika lag. Lagen fick en skattkarta över skolgården och i varje lag fanns det en lagledare.
På skolgården fanns det fem olika stationer. För varje avklarad station fick lagen ledtrådar. Ledtrådarna var bokstäver. När de hade fått alla bokstäver skulle bokstäverna bilda ett ord, och ordet berättade var skatten fanns! Väldigt spännande och roligt tyckte eleverna!

Vi har skapat en stjärnaktivitet på fritids!
Vi har tillsammans med eleverna skrivit ihop trivselregler som vi ska följa på fritids. Se bilder nedan.
För varje bra dag får eleverna en stjärna. När de har fått alla stjärnor har vi lovat att ge dem en belöningsöverraskning. Sedan tar vi bort alla stjärnor och börjar om på nytt igen.
Eleverna får själva sätta upp stjärnorna när vi säger att de har förtjänat en stjärna. Här tränar de bland annat på matematik, passform och finmotorik.

Vi vill passa på att påminna om studiedagen 7/3!
Det sitter lappar på torkskåpen vid respektive kapprum. Fyll i ditt barns tider, glöm inte att skriva både lämnings- och hämtningstid. Är ditt barn ledig så skriver du ledig.

Albanska-lektionerna har nu flyttats fram till en tidigare tid! Onsdagar klockan 14:00 är den nya tiden.

Med vänliga hälsningar fritidspersonalen