Hembrev

21 februari 2018:Kort information och en påminnelse redan nu, så ni kan planera och lägga in detta i era almanackor: 

Fritids har stängt för planering TISDAG 19 JUNI.

 

Hembrev Röd Fritids, September 2017

En ny termin har börjat och vi är glada att träffa er alla. Särskilt välkomna säger vi till alla nya förskoleklassbarn och deras föräldrar. Vi hoppas på ett gott samarbete och många roliga
upplevelser tillsammans.

Vi som arbetar på Röda fritids detta läsår är: Linda, Erik, Johanna, Ingela (samt Tina och Lena från förskoleklassen några timmar/vecka).

Nu i början kommer vi att lägga mycket tid på att lära känna varandra genom olika aktiviteter och lekar. Vi ger barnen mycket tid till den fria leken både ute och inne.

Ibland kommer vi att dela upp barnen i grupper (förskoleklassbarn för sig och ettor för
sig) och andra gånger kommer vi att vara tillsammans. Vi strävar efter att få ihop en härlig fritidsgrupp!

Varje dag är vi ute! För att utevistelsen ska bli rolig är det viktigt att det finns extrakläder i väskan samt kläder efter väder så att det räcker under hela dagen. Regnkläder och stövlar kan
alltid hänga på hyllan (barnen har samma hylla hela dagen).

En vanlig vecka på röd fritids kan se ut såhär:

Måndag:
Åldersdelade grupper där vi får både mer tid och utrymme för våra lekar i ett lugnare tempo både ute och inne. Möjlighet att arbeta med tema i en mindre grupp.
Tisdag:
Fruktstund efter skolan, därefter utedag med både fria och styrda aktiviteter/lekar.
Onsdag:
Fruktstund, lek ute fram till mellanmål. Därefter har vi tillgång till lekhallen. (Ombyte behövs ej)
Torsdag:
Åldersdelade grupper där vi får både mer tid och utrymme för våra lekar i ett lugnare tempo både ute och inne. Möjlighet att arbeta med tema i en mindre grupp.
Fredag:
Gemensamt tema och aktiviteter med gul avdelning. (Vi bakar, fikar, sjunger och umgås för att få ett härligt slut på veckan.  :)
Terminen inleds med ett tema kring vårt svenska kulturarv med sång, lek och film från både Astrid Lindgren och andra kända svenska författare och musiker.

Fritids öppnar klockan 6:00.
På morgonen är alla fritidsbarn på Gula avdelningen.
Frukost serveras mellan 7:15 –7:35.
Alla barn som ska äta frukost ska vara på plats senast 7.30.
När barnen slutar sin skoldag får de en frukt av fritids, vill man ha med sig en egen frukt är det OK.
Vi på Röda fritids äter mellanmål klockan 13:50.
På eftermiddagen samlas alla fritidsbarn på Gula avdelningen runt klockan 16:40.
Fritids stänger 18.30.
Telefonnummer till Gula avdelningen är 885399.

Bra att lägga på minnet:
* Telefonnumret till Röda fritids är 885396. Mobil: 070-20 12 537
* Namnade kläder är lättare att hålla reda på.
* Lämna alla typer av leksaker hemma.
* Tala alltid om för fritidspersonal när ni kommer och går.

Vi vill att alla vårdnadshavare prenumererar på Röda fritids hemsida. Där kommer hembreven i fortsättningen att publiceras, information om aktuella händelser kommer även att finnas där.
Adressen dit är: www.falkoping.se/vindangen → Vindängens fritidshem → Röda fritids.

När det gäller ändringar i ert barns schema är det OK att lämna in en handskriven lapp om det är ändringar för enstaka dagar. Om man har ändringar i schemat för flera veckor fram så skall det läggas in i Webbo. Tänk på att fritidsbarnens schematider ska läggas in med först morgontid till skolstart, därefter skolans sluttid fram tills hämtning. För övriga frågor kring Webbo kan ni prata med
personalen på er avdelning.

Om ni har funderingar eller frågor om ert barn eller verksamheten
så hör av er.

Vi finns till för ert barn och er!

Varma hälsningar från personalen på Röda fritids

Hembrev juni 2017

Hej på er!
Här kommer sista hembrevet för denna termin. Det har varit en rolig termin med era goa barn!

Till hösten kommer ettorna att börja på Storfritids – Gröna avdelningen.
Sara kommer också att börja på Gröna till hösten och slutar alltså på Röda. Blandade känslor, minst sagt! Det känns ändå roligt att få följa ettorna ett år till när de är på Gröna.
På Röda kommer Erik, Linda och en nyanställd att jobba, hon heter Johanna.

Erik och Linda jobbar 100% och Johanna kommer att jobba 75%.
Även Tina och Lena kommer att vara lite på fritids.

På Gröna avdelningen kommer Sara och Marre (Marianne) att jobba. Båda jobbar 100%.

Scheman i Webbo förs över automatiskt till Gröna avdelningen. De kommer att vara inskrivna på Gröna from vecka 31.


Vi hoppas att alla berörda har sett informationen om fritids på Centralskolan under vecka 26-28. Vi skickade hem lappar om detta för ett litet tag sedan. Har ni några frågor är det bara att höra av er!

Slutligen ett varmt TACK för att vi får låna era härliga barn och för en fin kontakt med er föräldrar.
Hoppas att ni får en riktigt härlig sommar!
Hälsningar från personalen på Röda fritids.

Hembrev april, maj 2017

Hej på er!
Nu har det till slut blivit vår och ljusare tider. Fotbollarna, kulorna och hopprepen har kommit fram och äntligen kan man cykla igen på uteleken. Vädret är ju lite varierande så tänk på att se över barnens kläder så att de har ombyte och lämpliga utekläder på sin hylla.

Under påsklovet började Linda jobba hos oss. De flesta av er har säkert träffat henne nu. Hon jobbar heltid och öppnar på tisdagar. Go och glad tjej!

Hälsotemat har vi nu avslutat och receptböckerna skickas med hem pö om pö.
Några har lite kvar att göra i dem men annars är de flesta hemskickade nu. Hoppas att ni testar några recept hemma, eleverna är väldigt sugna på det har dem sagt!


Igår, 11/5, var det chokladbollens dag.
Det uppmärksammade vi självklart på fritids. Anna tog med ett gäng in till Lilla köket och så bakade dem chokladbollar som vi smaskade på efter mellanmålet.

I tisdags, 9/5, var det Fritidshemmens dag som vi också uppmärksammade, detta kan ni läsa om under rubriken ”Bilder”. En lyckad dag!


På fritids har vi det väldigt bra.
På måndagar och tisdagar har vi pysselaktiviteter i Lilla köket, just nu jobbar vi med ett årsträd som vi målar tillsammans. Detta kommer att sättas upp på avdelningen när det är klart.
Onsdagar kör vi massage, torsdagar har vi tillsammanslekar och fredagar har vi lite olika aktiviteter vi väljer bland men det brukar bli experiment eller Just Dance.
Alla elever känns trygga, nöjda och glada när de är på fritids och vi har en bra gemenskap hos oss.


Vi har satt upp lappar om lovdagar (26/5 och 5/6) på garderoben som är vid Röda fritids klassrumsdörr. Fyll i tider om ditt barn kommer dessa dagar, är ditt barn ledigt så skriver du Ledig.

Med vänliga hälsningar Fritidspersonalen

 Hembrev jan, feb, mars -17

Hej på er!

Vi är i full gång med vårt hälsotema. Vi har börjat sätta upp planscher på fritidsväggen in till Röda. Vi har även börjat skriva i våra receptböcker. Första receptet vi testade var banankola. Ett recept där man enbart använder bananer. Det var en lite speciell smak men de flesta tyckte att de var goda!

Eftersom vi ännu inte fått en ersättare för Hanna så har Edvin från Gula avdelningen gått över till oss, fram tills att vi får vår ersättare. Måndagen på påsklovet börjar Linda Odén hos oss! Hon jobbar i dagsläget på Åttagårdsskolan.

I tisdags, 28/2, var det fettisdagen. Detta uppmärksammade vi på fritids med att göra semlor som vi åt i matsalen efter mellanmålet. Mycket uppskattat!


Vi har idag skickat ut en undersökningsblankett kring dina tankar om fritids. Denna skall lämnas tillbaka på onsdag nästa vecka och den lämnas i ”brevlådan” som vi satt upp på skärmväggen in till Röda. Vill man lämna den till någon i personalen går det också bra. Vill man skriva namn får man givetvis göra det men annars är blanketten anonym.

Måndag 6/3 är det studiedag. Har du ännu inte fyllt i tider hur ditt barn kommer att gå denna dag så gör det snarast! Lapp sitter på garderoben vid Röda fritids klassrumsdörr. Det går även bra att skicka ett sms.

Vi är ute varje dag. Tänk på att ha extrakläder på hyllan. Just nu är det väldigt blött och lerigt på skolgården.

Har du några frågor är det bara att höra av sig till oss!
Med vänlig hälsning fritidspersonalen