Bilder Röda fritids - Vindängen

Finbesök!

Idag har vi tillsammans med gula fritids haft julmys tillsammans. Allt startade med Julkalendern hos gula, och därefter tog vi oss försiktigt in till röda där nissarna hade dukat fram riktigt fint julfika! Undertiden eleverna smaskar på godsakerna bankar det hårt på dörren! Vem kan det vara...?
Jo, självaste tomten har tagit sig tid i all julstress för att lämna lite paket till oss på fritids!

Höstlov -17

Vecka 44 var det höstlov med ett flertal olika aktiviteter varje dag! Här kommer lite bilder från veckan :)

Drop-in fika!
Förra veckan hade vi drop-in på röda fritids, vilket barnen fick vara med och ordna. Allihopa var i städtagen samt fixade med fikat. Vi i personalen tyckte att det var kul att det var så många som kom på besök!

Vi har det superbra på Centralskolan!
Under vecka 26-28 har vi ju vår verksamhet på Centralskolan. Vi har det toppen här! Stor och fin skolgård, vi har gjort iordning bra lokaler inomhus och matsalen är jättebra med många tillbehör under lunchen och supergoda mellanmål!  Vi har även tillgång till lekhallen som ligger i anslutning till våra fritidslokaler.
Förra vecken besökte vi även muséet. Igår hade storfritids femkamp. Se bilder nedan.

Fyllning av poolen! 14/6-17
Eleverna på Röda har länge jobbat med att göra en pool i sandlådan! De har grävt och grävt och grävt! Häromdagen när det regnade så mycket på passade eleverna på att fylla upp poolen med allt vatten! Flitiga barn! 

Avslutningsfest för ettorna samt stjärnfest! 8/6 -17
Igår hade vi avslutningsfest för ettorna! De kommer att sluta på Röda fritids och börja på Gröna efter sommarlovet (de är inskriva där from v31, schema skickas med automatiskt så det behöver ni inte tänka på). Vi kommer att sakna era goa barn, tur att vi ses i skolan i alla fall!
Ettorna fick en minnespåse med en dikt från oss också.

På Röda har vi en stjärnaktivitet. För varje bra dag får eleverna en stjärna. En bra dag är till exempel om samlingen har gått väldigt bra, att man bara pratar när man fått ordet, att man inte stör när någon annan pratar, att man har ett lugnt och fint mellanmål osv.
I veckan blev våran stjärnkarta full! Så då passade vi på att ha stjärnfesten tillsammans med avslutningsfesten.

Vi hade planerat att gå till Kjelles kullar. Men vädret igår var inte roligt. Det öste ner om vartannat, så vi pedagoger sa att eleverna själva får bestämma om vi ska gå till kullarna eller om vi skulle ha festen på skolan istället. Det blev en omröstning och nästan alla elever ville ha festen inomhus.

Vi hade en aktivitetstipspromenad som handlade om ettorna. En fråga kunde till exempel vara "Vem har tungan rätt i mun?". För att få reda på svaret skulle de elever på svarsalternativen göra en tävling. En tävling om vem som kunde äta upp en sockrig munk först utan att slicka sig runt munnen. Väldigt roligt tyckte både förskoleklass och ettor!
Vi hade även lite gemensamlekar, vi åt mellanmålet på Röda och så hade vi fika. Eleverna fick även en stjärnmedalj och en sommarpresent (gatukritor).
Här nedan kommer lite bilder från dagen.

Årsträd 30/5 -17
Tillsammans på fritids har vi skapat ett årsträd med våra fyra årstider. Se så fint det blev!

Nu har vi flyttat till lekhallen! 24/5 -17
På grund av ombyggnationen av ventilationssystemet på skolan har vi flyttat upp vår verksamhet till lekhallen! Öppning och stängning kommer att ske på Gröna avdelningen denna vecka ut, från och med måndag 29/5, dvs nästa vecka, kommer öppning och stängning åter att ske på Gula avdelningen.
Förskoleklassen har nu sina krokar i omklädningsrummen bredvid lekhallen. Där hänger eleverna av sina kläder när de kommer på morgonen istället för att hänga på lediga krokar vid Gröna avdelningen som de gjort de senaste veckorna.
Ettorna har kvar sina krokar på deras vanliga plats.
För de barn som är kvar längre på eftermiddagen slås avdelningarna ihop som vanligt klockan 16:20.
Vi flyttar tillbaka till Röda under vecka 31.

Fritidshemmens dag! 10/5 -17
Varje år, den andra tisdagen i maj, firas Fritidshemmens dag runt om i landet. Detta görs för att uppmärksamma den viktiga verksamheten. 
På Vindängens fritidshem firades detta genom trivselledarlekar ute på skolgården, mellanmålet åt vi även det ute - korv med bröd och festis. Till efterrätt bjöds eleverna på en smarrig glass.
Man kunde även få ansiktsmålning!
"Den bästa dagen på hela året!" tycker en av eleverna!

Experiment! 10/5 -17
Förra veckan testade vi ett nytt experiment! Draken Berta kom på besök och hade med sig ett experiment med geléråttor. Vad händer med råttorna när de får stå några dagar i olika flaskor?
I en utav flaskorna hade vi vanligt kallt vatten. I en annan flaska hade vi sirap och i den tredje flaskan hade vi varmt sockervatten.
Eleverna fick gissa vad som skulle hända med råttorna. Skulle de växa eller minska? Vilken skulle bli störst eller minst? Blir dem oförändrade? Många tankar föddes hos eleverna och i måndags tog vi reda på resultatet!

Sirapsråttan blev i stort sett oförändrad.
Råttan som legat i vanligt vatten tappade lite färg och blev superstor!
Råttan med sockervatten blev ganska stor den också, den blev även "dallrig som gelé" som någon uttryckte sig.

Spännande med experiment tycker eleverna! Vi hoppas att Berta hälsar på oss snart igen!