Publicerad: 2017-12-04

Musikhjälpen

Mössebergsskolans event i samband Musikhjälpen vecka 48-50.

Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. P3 och SVT/SVT Play uppmärksammar tillsammans med Radiohjälpen olika humanitära katastrofer och samlar in pengar i syfte att stötta och hjälpa människor runt om i världen.

Årets tema är ”Barn är inte till salu”. Människohandel har blivit en av världens största organiserade brottsliga verksamheter där handel med barn är ett stort växande problem. Barn i fattigdom är extra utsatta och växer upp under svåra förhållanden. Detta är ett tungt ämne som kan vara svårt att hantera och prata om med små barn.

På Mössebergsskolan belyser vi det genom att prata om alla barns rätt till trygghet, omtanke och stabilitet. I läroplanen kapitel 2.1, som behandlar normer och värden, ska skolan ”medverka till att utveckla elevernas känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för människor också utanför den närmaste gruppen. Skolan ska också i sin verksamhet bidra till att skolan präglas av solidaritet mellan människor”.

Skolan och fritids kommer därför vecka 48-50 att ha olika event med försäljning av fika och barnens tillverkade alster. Trygghetsteamet kommer tillsammans med slöjd- och bildlärare på skolan låta eleverna i årskurs 4-5 pärla armband med texten ”TRYGG”.

Dessa ska vara en symbol för alla barns rätt till trygghet. Armbanden kommer att tillverkas i begränsad upplaga och kostar från 20 kronor styck. Alla intäkter kommer oavkortat gå till Musikhjälpen. Lättast bidar man genom att gå in på http://bossan.musikhjalpen.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster . Där kan man följa hur mycket pengar skolan har samlat in.
1. Sök bössa
2. Under insamlingsnamn söker ni på Mössebergsskolan
3. Välj betalningsmetod och fyll i ert bidrag


Under försäljningen på skolan kommer det att finnas tillgång till Ipad så att ni enkelt kan få
hjälp med att bidra till skolans insamling. Ni kommer även kunna betala med kontanter.

Detta händer på skolan:

29/11 Smaragdens fritids har glögg-in där ni kan köpa fika mellan 12-16.30.

30/11 Topazens fritids har glögg-in där ni kan köpa fika mellan 12-16.30.

6/12 Diamantens fritids har glögg-in mellan 14.30-17.00. Barnen har tillverkat pärlplattor, ljus och smycken som är till försäljning.

7/12 Rubinens fritids har glögg-in mellan 12.00-16.30

8/12 Skolans Trygghetsteam säljer armband och bjuder på glögg mellan 7.30-8.00 på skolgården utanför idrottshallen.

11/12 Förskoleklasserna går lucia på Mössebergsgården klockan 18.00. Trygghetsteamet finns på plats och säljer armband.

12/12 Årskurs fyra har luciafirande i Folkets park klockan 18.00. Trygghetsteamet finns på plats och säljer armband.


Sprid gärna ordet via sociala medier och berätta för alla ni känner.

Med vänliga hälsningar

Trygghetsteamet på Mössebergsskolan.