Årskurs 4

Prov v. 4

På onsdag den 24/1 kommer det att bli ett litet prov på vikingatiden. Barnen ska läsa på texterna och uppgifterna i sitt SO-häfte. De har även fått ett papper som vi har gått igenom på vad de ska kunna kring vikingatiden.

Läxor v. 3

Vi har startat upp ett arbete i engelskan där vi arbetar med pjäser. Läxan till fredag blir därför att öva på sina repliker. De behöver inte kunna replikerna untantill, utan de ska öva på att läsa dem.

 

 

 

Hej alla föräldrar och barn i klass 4!

Nu börjar terminen närma sig sitt slut. Vi mentorer vill tacka alla föräldrar och barn för ett gott arbete och samarbete.

Under terminen har vi haft nöjet att få flera besök av föräldrar i skolan, vilket har varit väldigt trevligt. Fortsättningsvis skulle vi uppskatta om ni hör av er i förväg och frågar om ni kan komma, eftersom det kanske inte alltid passar att ha med föräldrar (vid prov och liknande). Men ni får väldigt gärna komma och hälsa på även nästa termin! Vi har gjort bedömningar i unikum nu vilket ni kan gå in och kolla på. Om ni inte vet hur ni ska gå tillväga så får hör av er. I bedömningsmatrisen har vi endast markerat godkänd eller insats krävs. Om insats krävs har vi även skrivit en kommentar. Till våren kan vi även börja markera på mer än godkänd, när vi har mer underlag att bedöma eleverna utifrån.

Vi hoppas på ett fortsatt bra samarbete nästa termin. Vi önskar er alla ett trevligt jullov och en god jul!

Hälsningar

Emma, Madelene och Petra

 

Info om gymnastik

IK Albion försöker starta en gymnastikgrupp här i Stenstorp. Detta gäller år 3-6. Det handlar om att träna redskapsgymnastik på kvällstid en gång i veckan. Det kommer handla om hopprep, rockring, stå på händer, gå armgång, kullerbyttor, ringar i taket, hopp och räck på en enkel nivå och man provar på sin egen nivå och lär sig av andra på en avslappnad nivå. Jag kan vara med och starta upp gruppen och närvara vid två tillfällen. För att detta ska bli av behövs det föräldrar som är villiga att ställa upp som ledare. Vid frågor, ring mig på 0738559009.

Med vänlig hälsning idrottslärare Bengt Gustafsson

 

Vecka 51

Tisdag 19/12 har vi schemabrytande aktiviteter hela dagen. Bland annat har vi klädinsamling och paketinslagning, info om detta har skickats ut på mail. Det är helt frivilligt att ta med kläder eller saker till julpaketen.

Ingen svenskaläxa denna vecka.

Torsdag 21/12 Schemabrytande aktiviteter hela dagen. Inga idrottskläder behövs tas med. Eleverna slutar 14.10 som vanligt.

 

Vecka 50

Onsdag 13/12 ser vi på 9:ornas luciatåg i sporthallen på morgonen.

 

Läxor vecka 49

Engelskläxa till fredag 8/12, julglosor

 

 

Kontaktuppgifter 4A och 4B

Mentorer Emma, Petra och Madelene.

Mail: emma.a.carlsson@falkoping.se

         petra.eriksson@falkoping.se

         madelene.billman@edu.falkoping.se

Undervisande lärare i 4A och 4B

Emma Carlsson - matematik

Petra Eriksson - engelska och SO

Madelene Billman - bild och svenska

Lennart Steen - NO

Bengt Gutavsson - Idrott

Thomas Andersson - musik

Anna Kvarndal - textilslöjd

Bengt Wigholm - trä- och metallslöjd

Bilagor

 

 

Text

Text

Text

Text