Åk 3 GU

Sidan uppdaterad 171218

Veckomeddelande v.51, år3

Terminens sista veckomeddelande. Tiden har gått fort och det känns som att vi nyss var på Ekehagens forntidsby och startade upp läsåret. Vi vill passa på att tacka för gott samarbete och önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Matematik: Vi har fortsatt att träna division. Vi har även räknat division med rest. Några nya mattebegrepp vi arbetat med är skala och proportionalitet. Det har varit på en enkel nivå med att tillexempel öka eller minska ett recept proportionellt.

Svenska: Vi har tränat att skriva faktatexter, nu har vi skrivit om ormar som vi läst om i läsläxan. Läsläxa vecka 51 är till onsdag eftersom det är julavslutning på torsdagen. Vi samlar in böckerna när vi lyssnat på läxan och skickar hem en ny efter jullovet.

NO/SO: Vi har avslutat temat om material med att prata om vad som händer med materialen när de blir sopor och sopsortering. Vi utvärderade med en sorteringsövning och frågor om material. Vi har också haft religion och pratat om de kristna högtiderna advent och jul. Texten om julberättelsen i Bibeln arbetar vi med i vårat julspel som vi spelar upp för er onsdag den 20/12 kl.17.45. Information se tidigare inbjudan.

Idrott: Ingen idrott vecka 51. Vi tränar julspel.

Övrigt:

Julavslutningsdagen torsdag den 21/12 slutar eleverna F-5 kl.12 . Bussarna avgår strax efter.

Tisdag den 9/1 startar vårterminen med lektioner enligt schema.

De som inte har visat sina happy dolls i slöjden, tar med dem på onsdag den 20/12 så de kan fotograferas till Unikum.

Vi vill upplysa er om att vi personal på skolan F-5 har kommit överens om att eleverna inte får kasta snöbollar på skolgården. Detta för att det väldigt ofta leder till konflikter, ledsna elever och det finns även en skaderisk när snöbollarna blir hårda. Vi är tacksamma om vi hjälps åt att tala med barnen om detta.

Hälsningar Madeleine och Marie

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!

Från och med nu vill vi på skolan att ni anmäler frånvaro i frånvarorapporteringsprogrammet Skola24, ni sjukanmäler på tel. 0515-86951 senast kl. 08.00. Sjukanmälan varje dag, det är en telefonsvarare. Hör av er om ni undrar något!

För er som inte var på föräldramötet finns några korta anteckningar på klassens hemsida, fråga gärna oss eller någon som var på mötet om något är otydligt.

Hälsningar Marie och Madeleine (Klistrat i kontaktboken fredag 170908)