Åk 3 Gudhemsskolan

Sidan uppdaterad 180109

Veckomeddelande v.2-3, år3

Välkomna till en ny termin! Vi vill passa på att tacka för presentkorten till Cafe´Doppingen och de fina blommorna som vi fick vid julkvällen. Det var också jätte kul att se hur duktiga era barn var när de spelade upp sin pjäs. På julavslutningsdagen gjorde de också ett jätte fint julspel.

Matematik: Vi kommer starta upp terminen med bråktal, att bilda enkla bråktal och namnge dem, skriva dem med siffror och jämföra bråktal.

Eleverna kommer ha matteläxa med huvudräkning vecka 3,4 och 5. Vi delar ut första läxan måndag den 15/1 och läxan är måndag till fredag.

Svenska: Vi delar ut ny läsläxa på torsdag, den är som vanligt till veckan efter. Första läxan till torsdag den 18/1.

NO/SO: Det nya temat kommer handla om världsdelar, kartor och att flytta inom och mellan länder.

Övrigt:

Rektor Carina vill att vi påminner om att det är parkering förbjuden i bussfickan under skoltid.

Onsdag den 10/1 är Madeleine på utbildning. Karin Wernsten (som eleverna träffat tidigare när Marie var ledig) och Jeanette Pettersson som även arbetar på fritids är då ansvariga i klassen.

Jeanette kommer den här terminen att ta över de arbetsuppgifter Anna hade med stöttning i klassen på onsdagar när Marie är ledig.

Hälsningar Madeleine och Marie

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!

Från och med nu vill vi på skolan att ni anmäler frånvaro i frånvarorapporteringsprogrammet Skola24, ni sjukanmäler på tel. 0515-86951 senast kl. 08.00. Sjukanmälan varje dag, det är en telefonsvarare. Hör av er om ni undrar något!

För er som inte var på föräldramötet finns några korta anteckningar på klassens hemsida, fråga gärna oss eller någon som var på mötet om något är otydligt.

Hälsningar Marie och Madeleine (Klistrat i kontaktboken fredag 170908)