2a

v.2

 

 

Måndag

Jullov

 

Tisdag

Terminsstart


Onsdag

idrott

 

Torsdag


 

Fredag 

v. 3


 

Måndag

idrott

 

TisdagOnsdag

Idrott

lämna in läs- och skrivläxan

 

Torsdag


 

Fredag

lämna in matteläxan


   


 

Hej på er allihop! Hembrev - januari

Välkomna tillbaks till en ny termin. Hoppas att ni har haft möjlighet till lite avkoppling och att umgås lite extra med varandra.

På fredag kommer vi att träffa våra faddrar i 5:an för att tillsammans dansa kring julgranen och säga hej då till julen.

Vi har fortsatt med additions- och subtraktionsuppställning i matematiken, som vi gjorde innan jul. Det är svårt för många, och därför repeterar vi detta innan vi går vidare med multiplikation. Läxorna i matematik kommer att vara additions-och subtraktionstabellerna för de flesta, som repetition. Vi kommer även att testa av deras kunskaper så att tabellerna blir befästa, och att eleverna kan dem utan att tänka lång tid eller räkna på fingrarna.

Ett nytt tema som vi kommer att sätta igång är arbetet med rymden. Har ni möjlighet gå ut en stjärnklar kväll tillsammans med era barn och titta på himlen.

På måndag den 15/1 kommer eleverna att få gå och träffa skolsköterskan för att kontrollera syn, längd och vikt. De kommer att få med sig tillståndslappar för vaccination (Priorix dos 2 – mässling, påssjuka samt röda hund) hem till er. Fyll i dessa och skicka tillbaks till skolan, snarast. Vaccination kommer att ske fredag den 2 mars med start kl. 8.00. Vill ni föräldrar vara med era barn under vaccinationen, måste ni vara här kl. 8.00.

Vi kommer att fortsätta arbetet med handstil i svenskan. Kommer också starta upp stavningsarbete och fortsätta med läsförståelse. Läsläxan kommer att fortsätta som vanligt.

En ny badperiod börjar v 4. Då kommer vi att fortsätta att simträna i halvklass. Flickorna får börja denna gång, mellan v 4-9 och pojkarna kommer att bada v.10-15. Vi går kl 7.40 från skolan på onsdagsmorgonen. Det går även bra att lämna barnen utanför badhusets entré. Tänk på att vi börjar 8.00 på badhuset.

Nu är det vinter och kallt ute. Se över barnens ytterkläder som de har i skolan och på fritids. En del saknar sina mössor och vantar och termobyxorna har blivit för små. Det är också så att det ligger mycket kvarglömda kläder i korridoren som inte är namnade. Titta gärna i de svarta sopsäckarna, så att vi får rätt ägare till kläderna och slipper lämna dem till insamling.

Tänk på att NAMNA era barns kläder. Nästan alla har svarta termobyxor och svårt att veta vems dem är utan namn.

Vinterfriluftsdag kommer att ske fredagen den 2 februari. Mer information om detta kommer snart.

När barnen är sjuka måste ni ALLTID ringa Skola24 tel 0515-86951.

Nu ser vi fram emot en ny termin tillsammans med alla härliga barn.

Hälsningar Carina och Malin

carina.hilding@edu.falkoping.se

malin.svensson@edu.falkoping.se