2a

v.10

 

 

Måndag

ledigt

 

TisdagOnsdag

idrott för flickor och bad för pojkar Lämna in läs- och skrivläxan.

 

Torsdag

Vi åker till Dalénium

 l

Fredag

Lämna in matteläxan
v.11


 

Måndag

författarbesök

 

TisdagOnsdag

Idrott för flickor och bad för pojkar

Lämna in läs- och skrivläxan

 

Torsdag


 

Fredag

lämna in matteläxan


   

Hej på er allihop! Hembrev - mars

Det är fortfarande vinter och MYCKET kallt ute. En del barn i klassen saknar termobyxor och mössa och vantar. En del har kläder på sin plats och tar inte på sig dem. Påminn dem hemma att det är deras eget ansvar, vi påminner vi dem inför varje rast men en del är snabba ut och vi märker inte alltid vad de gör efter maten.

Vi upplever att barnen är väldigt trötta på måndag morgon. Tänk på att det är viktig att eleverna kommer i säng tidigt på söndagskvällen.

I matematiken har vi arbetat med multiplikation samt division, två räknesätt som hänger ihop. Nu avslutar vi boken och repeterar. Snart börjar vi på nästa bok där vi startar upp med klockan. Vi kommer att öva på hel och halv timma, samt kvart i och kvart över tex. Prata gärna hemma och titta på klockan tillsammans och ”vardagsträna” hemma. Det brukar vara roligt att samtala om det hemma med sina familjemedlemmar.

Läsläxan kommer att fortsätta som vanligt. Tänk på att läsa tillsammans med era barn, och fylla i protokollet. Det är viktigt att barnen läser högt för er. Vi fortsätter med vårt rymdtema. Det märks att barnen tycker att det är spännande. När vi var på Dalénium fick de sitta i ett uppblåsbart tält och man såg på stjärnhimlen samtidigt som en pedagog berättade om stjärnbilder, samt olika berättelser om dessa.

När vi tittar på Lilla Aktuellt lär vi oss mycket om olika nyheter och diskuterar tillsammans. Vi fick lära oss om att plaster kan läcka ut farliga ämnen. Tänk på att leksakerna ska vara märkta med CE för att de ska vara godkända. Detta ville barnen att ni vuxna skulle få veta, därav information i hembrevet.

Vi hade en extra idrottslektion förra veckan, och diskuterade hygien och hälsa i klassen. Eleverna fick se på film och diskutera hur viktigt det är att byta underkläder och strumpor varje dag, samt tvätta sig för att inte lukta illa. Vi skickar med ett brev hem om detta tillsammans med veckans läsläxa.

Vaccinationen kommer att ske fredag den 2 mars med start kl. 8.00. Vill ni föräldrar vara med era barn under vaccinationen, måste ni vara här kl. 8.00, för då får dessa barn starta.

Måndagen den 5 mars är det kompetensutvecklingsdag för lärarna. Då är barnen lediga.

Vi fortsätter badperioden med pojkarna v 10. Vi går kl 7.40 från skolan på onsdagsmorgonen. Det går även bra att lämna barnen utanför badhusets entré. Tänk på att vi börjar 8.00 på badhuset.

På torsdag den 8 mars kommer vi att åka till Dalenium för att programmera. Vi har programmerat en hel del i skolan, med Blue-bot och Bee-bot samt olika appar, men nu får vi öva på ytterligare ett sätt. Det ser vi fram emot. Barnen kan ta med sig en liten fika, precis som vanligt.

Måndagen den 12 mars får vi författarbesök. Det är Marie Oskarsson som besöker alla 2:or i kommunen detta år.

När barnen är sjuka måste ni ALLTID ringa Skola24 tel 0515-86951.

Hälsningar Carina och Malin