1A

Klassföreståndare: Marianne Dessner och Mikael Frostlöf

Mail: marianne.dessner@edu.falkoping.se

Mail: mikael.frostlof@edu.falkoping.se

V 22

 

 

 

Måndag

Idrott.

 8.00-13.15

Tisdag

 Läsläxa

 9.10- 13.05

Onsdag

Ingen idrott. Lekar ute. Inga gympakläder behövs.

 8.00-13.10

Torsdag

  Vi kommer att samla in en frivillig tia till barncancer fonden och  använda en del av dagen till 5-kamp. Det är lilla elevrådet som har kommit med iden och ordnar detta för oss andra.

 

 8.00-12.55

Fredag

 

.

 

 

 8.00- 12.40

Hembrev Maj

 Ny månad och vår på gång. Känns så skönt. Nu väntar vi bara på solen och värmen. Funderar på vart det här läsåret har tagit vägen. Sedan vi började i höstas så har tiden bara försvunnit. Dagarna och veckorna går så snabbt. I det här jobbet blir det aldrig tråkigt, det händer så mycket varje dag och man vet aldrig riktigt om dagen blir som man tänkt eller kanske det händer något. Det är kul och spännande. Det är en rolig klass vi jobbar med. Nyfikna och duktiga barn.

Utvecklingssamtalen är nu i full gång. Det är bra om ni har läst igenom vad vi skrivit på Unikum och fyllt i munnarna före samtalet. Då har ni också lite tid att fundera på om det är något som är otydligt som ni vill fråga om.

I svenska håller vi just nu på med att skriva sagor. Barnen jobbar även nu två och två. Vi jobbar efter ett upplägg "sagomattan" som gör det lättare för barnen att få en röd tråd i sin berättelse. Sök på "sagomattan" om ni vill veta mer. Det finns små filmer som visar hur man lägger upp arbetet. Barnen tycker det är väldigt kul och det är tänkt att vi ska göra en bok av varje saga med bilder inlagda.

Vi jobbar på i matten både i våra matteböcker men också med praktisk matte och med problem- lösning. Vi har också börjat jobba med ett mattespel på Ipaden som heter Vektor som tränar huvudräkning. Det är tänkt att man ska köra Vektor flera gånger varje vecka i pass på ca 20 min. Det är ett uppskattat och roligt sätt att träna matte.

I No jobbar vi på olka sätt med våren vi ska  också jobba  med bondgården och med djuren där. Vi ska lära oss lite fakta om djuren på en gård och även skriva någon faktatext.

I So fortsätter vi att jobba med kartan och att lära oss vilka världsdelar vi har. Spännande men också lite svårt.

Viktiga datum

7/5  Vi går på teater efter lunch men slutar vanlig tid.

24/5  F-5 har planerat en heldag på Mösseberg med olika lekar och aktiviteter. Mer information kommer senare.

26-27/5 är det så dags för klassbollen.

29/5 Klassfest ( ni har redan fått information om detta från klassföräldrarna)

Mycket roligt på gång nu i slutet på terminen, vi ska också försöka att göra en utflykt för att bara känna på våren. Information om detta kommer.Klassens länkar:

 

 

 

Schema

 

Bildarkiv

 

Elevarbeten

 

Ämneslänkar

 

Matsedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Läsårsdatalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster