Åk 3 Åttagårdsskolan

Veckobrev v.51

Vi närmar oss terminens sista vecka. På tisdag har vi en gemensam pysseldag på skolan. Alla elever slutar 13.00.

Onsdag övar vi till julavslutningen, som är på torsdag.

Torsdag morgon träffas vi i skolan kl.8.00 för att sedan gå till kyrkan tillsammans. Avslutningen i kyrkan börjar 9.30. 10.30 beräknas vi sluta i kyrkan och de elever som har lämnat in lapp går med tillbaks till skolan för att äta lunch. Skoldagen är slut 11.30.

God jul och Gott nytt år!
/Maria

 

Lappen angåede skollunch på avslutningsdagen måste lämnas senast fredag 15/12!

 Påminner om avslutningslappen om eleverna ska äta lunch på skolan på avslutningsdagen eller inte. Lappen ska lämnas in oavsett om eleverna slutar efter kyrkan eller om de ska äta på skolan.

Även en påminnelse om onsdag då vi ska se Luciatåg. VIKTIGT att komma i tid till skolan den dagen!

Veckobrev v.50

På måndag åker vi til Dalénium. Tänk på att komma i tid! Eleverna får ta med sig en frukt. Vi äter lunch när vi kommer tillbaka till skolan.

Som vanligt är det läsläxa till måndag och engelskaläxa till onsdag.

På onsdag går vi och tittar på 5:ans Luciatåg. Även denna dag är det extra viktigt att komma i tid.

Trevlig helg!

/Maria

Påminner återigen om matteläxan som är att jobba på www.elevspel.se. Eleverna har en egen inloggning där de har fått uppgifter som ska göras. Endast 9 av 22 elever har gjort läxan de senaste veckorna. Om inte läxan sköts så får eleverna sitta kvar efter skoltid och göra den. Jag skickar hem en lapp till de elever som inte skött sin läxa i slutet på nästa vecka om när de ska sitta kvar. Det är extra viktigt att de tränar på matten nu för snart är det dags för de nationella proven.

Mvh Therese 

Veckobrev v.48

Vi har idag välkomnat en ny elev till klassen, en flicka som heter Leen. Vi hoppas att hon ska trivas hos oss. Eleverna har gett henne ett varmt välkomnande.

Vi kämpar vidare med läsläxa och glosor. Nästa vecka kommer vi ha ett prov på järnåldern. Eleverna kommer att få frågor med svar att öva på.

På onsdag kommer en elev från åk.9 i Kinnarpsskolan att vara med oss hela dagen.

Måndag 11/12 åker vi till Dalénium. Mer information kommer.

Mvh.

Maria

 Uppdatering från matten:
Vilken fantastisk arbetsro vi har under mattelektionerna. Eleverna jobbar så pennorna glöder. Just nu tränar vi på textuppgifter och detta är något som alla elever behöver träna mycket på. De slarvar när de läser och missar enkel information. T ex "Lena är 8 år. Greta är 8 år äldre. Hur gammal är Greta?" Här svarar eleverna 8 år, för de missar att läsa ordet "äldre". Sedan fortsätter läsuppgiften "Sven är 14 år yngre än de båda flickorna tillsammans. Hur gammal är Sven?" Här svarar eleverna 2 år. För de slutar att läsa vid "14 år yngre". Detta är något som vi kommer att jobba mycket med och jag har även informerat Maria eftersom detta bygger på läsförståelse.
Matteläxa under HELA året är att eleverna ska gå in på www.elevspel.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och göra sina uppdrag där. De ska även logga in på www.10monkeys.se och träna där. Det är endast 3-4 elever i klassen som någonsin har loggat in och skött sina läxor. Påminn era barn om att göra detta!

Mvh Therese

 


 


Matte 
I matten har vi tränat på olika geometriska objekt och hur man beskriver dem. Många elever tror fortfarande att det heter "fyrkant" fast en kvadrat inte har några kanter. Vi tränar på att det är en fyrhörning eftersom den har fyra hörn.
Vi har tränat på hur man räknar ut omkrets (sida+sida+sida+sida) och area (basen x höjden).
Vi har tränat på bråk och eleverna ska nu kunna 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 samt 1/8.
Vi repeterar hela tiden hur man räknar ut tal med hjälp av uppställning men det är många som har svårt att minnas när man måste låna i subtraktion. Många elever tror att 1-3 = 2 . Vi pratar mycket om att 3-1=2 men om du har ett äpple så kan du inte ge bort 3 och ändå lyckas få två kvar.
Det är fortfarande en hel del elever i klassen som inte har automatiserat de enkla talkamraterna såsom 2+3, 7+3 osv. Träna mycket på detta hemma om du märker att ditt barn har svårt för det.
//Therese

Veckobrev v.41

Veckan har flutit på bra och vi har avslutat arbetet om stenåldern. Vi kommer ha ett prov på detta onsdag v.41. Eleverna har fått frågor att öva på samt ett häfte där svaren finns. På torsdag får vi författarbesök av Yvette Gustafson. Vi har under veckan förberett oss för detta. Slöjd och idrott utgår därför på torsdag. Läxor kommande vecka är läsläxa och engelska glosor.

Trevlig helg!

/Maria

Veckobrev v.40

Nästa vecka börjar idrotten inomhus på Dotorp. Bad för Grupp A på fredag. Veckan har inga schemabrytande aktiviteter utan vi jobbar på. Läsläxan är till på måndag. Tänk på att läsa flera gånger. På onsdag är det skriftligt förhör på engelska glosorna. Öva lite varje dag.

Glöm inte att ta för vana att titta i kontaktboken några gånger i veckan. Böckerna uppdateras varje måndag med veckans läxor och ev. övrig information.

Trevlig helg!

Mvh.

Maria

Veckobrev v.39

Hej!

Denna vecka har vi haft besök av skolinspektionen. Några elever fick berätta lite om skolan.

Torsdag 28/9 är det K-dag och eleverna är lediga från skolan.

Eleverna har fått en Kontaktbok. Den ska vara med till och från skolan varje dag. I den står de flesta läxor och ni kan skriva meddelanden till mig och det kan även förekomma att jag skriver meddelanden till er. Ta för vana att titta i kontaktboken några gånger under veckan.

I onsdags fick eleverna sin första engelskaläxa. Läxan kommer att vara onsdag till onsdag.

Trevlig helg!

/Maria

Veckobrev v.38

Hej!

Vi hade en härlig dag i Ekehagen i onsdags och fick lära oss mycket. Då vi haft mycket schemabrytande på onsdagar undrade eleverna vad som händer kommande onsdag. Tyvärr blir det inget roligare än fluorlackering.

Denna vecka får vi besök av skolinspektionen tisdag och onsdag. Vi hälsar de välkomna.

På onsdag får eleverna sin första glosläxa som kommer att vara onsdag till onsdag.

Vi hälsar Andy välkommen att börja i vår klass och hoppas att han ska trivas.

På fredag har Grupp A bad.

Matte
Vi har börjat testa av vad eleverna behöver träna på inför nationella prov och sen tränar vi mycket på det. Additions- och subtraktions uppställningar med minnessiffra och lån tycker eleverna är jättesvårt och vi tränar massor på det. Träna gärna hemma också!  T ex 100-63= När eleverna ställer upp talet och ska räkna ut det så tänker de 0-3=3, alltså får de svaret till 163. Samma sak när de ska räkna additionsuppställning t ex 27+68= Då tänker de 7+8 är 15 men skriver bara 5 och glömmer att skriva 1:an i 15 som minnessiffra, sen räknar de 2+6=8, alltså får de svaret 85. De behöver mycket träning och hjälp med detta. /Mvh Therese

Påminnelse om föräldramöte ikväll 11/9 kl. 18.20. Då jag sett lappar ligga kvar i elevernas mappar och elever har varit sjuka vill jag påminna om föräldramötet ikväll. Först blir det gemensam information i matsalen och sedan samlas vi i klassrummet.

Hej!

Veckan har gått fort och vihar börjat prata om stenåldern. Detta inleddes med ett besök på Falbygdens museum i onsdags, vilket var mycket uppskattat. Påminner om läsläxan som är måndag till måndag. I veckan som har gått har vi även påbörjat läsprojektet. Detta var nytt för mig men eleverna har varit med om det tidigare.

Nästa vecka åker vi till Ekehagens forntidsby på onsdagen. Skicka gärna med eleverna en extra frukt den dagen. Vi får matsäck från skolan, men då vi är ute och igång hela dagen kan det vara bra med något extra. Tänk även på kläder efter väder, samt oömma kläder. Eleverna slutar 13.30 denna dag.

Mvh.

Maria Lyman

Hej!

Vill bara påminna om att ni tittar i barnens mappar och väskor dagligen. Mycket information kommer hem nu i början om t.ex. modersmålsundervisning, bad, föräldramöte och fotografering. Även läxor hamnar i mappen/väskan och kan lätt glömmas bort.

Veckobrev
v.36

Nu har vi gått ett par veckor i skolan och har börjat lära känna
varandra. Skoljoggen i onsdags avlöpte väl och vi hade en riktigt
trevlig förmiddag med sol och kämpar glädje.

Denna vecka börjar badet och kommer vara i halvklass på fredagar. Eleverna har fått med sig en lapp. Läsläxan kommer att vara måndag till måndag fortsättningsvis, men låt
gärna läseboken ligga i väskan då vi kommer använda den i skolan
under veckan.På onsdag går vi till Falbygdens museum för att inleda vårat arbete
om forntiden.

Passar på att informera om föräldramöte som kommer att vara 11/9. Mer
information kommer.

Ser
fram emot en trevlig vecka!

Mvh.

Maria

Matte
1/9 Matteläxa delades ut idag, lämnas in senast fredag nästa vecka (8/9).

Alla elever har fått ett konto på www.10monkeys.com.se Deras användarnamn är mss samt en individuell siffra som de ska kunna. Lösenordet kan de! På denna sida kan de träna mycket matte och då är det särskilt bra om de tränar på det som de har svårt för. Nu jobbar vi hårt så att vi klara nationella proven nästa termin! /Therese

Hej!

Nu har vi gått en vecka och börjat lära känna varandra väl. Veckan har varit lugn och vi har börjat prata om istiden och fått läseböcker. Nästa vecka börjar vi med läsläxa. Eleverna får läxan på måndag och den ska tillbaks på onsdag. Onsdag nästa vecka har vi skoljoggen. Eleverna får med sig lapp om det idag.

Trevlig helg!

/Maria

Hej igen!

De elever som får gå hem själva från Dotorpsskolan på torsdagar efter slöjden måste ha med ett intyg från vårdnadshavare så snart som möjligt

Mvh Maria

Hej!

Första skoldagen började bra och vi var nog lika nervösa allihop inför denna dag.

Lite information om veckan och idrott/bad. Eleverna har idrott på torsdagar i helklass. I början kommer de vara ute här på Åttagårdsskolan. På fredagar har eleverna idrott i halvklass, vilket innebär att de varannan vecka slutar 12.20 och varannan 14.05. Grupper och vilken vecka de har idrott/bad ser ni nedan. Badet börjar v.36. Dessa grupper gäller även i slöjden. Grupp A börjar med träslöjd och grupp B med syslöjd. Nästa termin byter vi. Om ni vill hämta era barn direkt efter slöjden måste ni vara vid Dotorpsskolan 14.10. Kl. 14.15 går lärare och elever tilbaks till Åttagårdsskolan och kan hämtas där. Inga elever släpps att gå hem själva från Dotorp.

Grupp A Idrott torsdag 11.50-12.35, varannan fredag 12.35-14.05 jämn vecka

Endrit, Severdjan, Asia, Honya, Daniel, Leo, Amar, Sumaya, Benjamin och Niwarz

Grupp B Idrott torsdag 11.50-12.35, varannan fredag 12.35-14.05 ojämn vecka

Soltan, Casper, Nawal, Lejla, Hugo, Elsa, Jad, Freddie, Khalid, Emma och Ajla

Idag har eleverna fått med sig schema samr information från idrottsläraren och information om trivselledare, vilket kommer att väljas senare i veckan.

Tisdag är eleverna med sin klasslärare fram till lunch och sedan följer vi ordinarie schema.

Mvh.

Maria

Hej elever och föräldrar i åk.3!

Måndag 21/8 börjar eleverna 8.00 och slutar 12.00. Jag som är ny lärare i årskurs 3 heter Maria Lyman och kommer från Tidaholm. Jag har tidigare jobbat i en 4-6:a i Tidaholm. Det ska bli väldigt roligt och spännande att träffa mina nya elever och ser fram emot att jobba på Åttagårdsskolan. Hoppas att sommaren har varit bra och att ni alla nu är laddade för en ny rolig termin.

Vi ses!

/Maria

Välkomna tillbaka till en nu termin och tack alla för de fina blomman jag fick av er. Den har prydigt vår altan på kusten hela sommaren och nu pryder den mitt vardagsrum. Den växer och blir finare hela tiden!  //Therese


Händer framöver:Innan första rasten har vi en lässtund då man jättegärna får ta med sig en frukt. Energin blir lätt låg när man har jobbat en stund och då är det gott men något lite. Vi vill dock inte att man tar med något annat än en frukt.

Ledighetsansökan

Nu kan du ansöka om ledighet för ditt barn i grundskolan via en e-tjänst. Lätt och smidigt. Surfa in på www.falkoping.selänk till annan webbplats - Ansökan om ledighet för elever i grundskolan. Du behöver en e-legitimation för att bevisa att du är du. Tänk på att skicka in din ansökan i god tid ledigheten påbörjas. Se E-tjänster och blanketter nedan.
Ledighetsansökan (Lämnas alltid in vid ledighet)

Prenumeration Åttagårdsskolan

Du som förälder kan anmäla dig till prenumeration på vår hemsida. Du får då en påminnelse på din mail, när hemsidan ändras t.ex. hembrev eller foto. Om du var prenumerant förra året, måste du anmäla dig även i år, eftersom klasserna nu har ändrat namn. Gå in på Åttagårdsskolans hemsida.

www.falkoping.se/attagardsskolan

/Therese

Aktuellt

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

v

Läxor:

idrott:

sluttider:

 

 

Måndag

Skolstart


12.00


 

Tisdag


 
 

Onsdag

 

 

Torsdag

.
 

 

Fredag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elevlänkar

Länkar som du kan använda för att träna lite extra.

Unga faktalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här finns massor av fakta.

Kunskapsstjärnanlänk till annan webbplats
Här kan du bl a träna klockan.

Skapligt enkeltlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Gillar du att pyssla och måla? På den här hemsidan finns många roliga och enkla tips.

Mattesmedjanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tycker du om matte, besök den här sidan där kan du spela olika slags spel och göra olika pyssel som har med matte att göra

http://goto.glocalnet.net/matematik/natural.htmllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Träna huvudräkning så att du blir riktigt snabb.