Musik

Vill du sjunga i kör? Svenska kyrkan har flera körer, alltifrån barn till vuxna.

För mer information, besök Svenska kyrkans hemsida www.svenskakyrkan.se/falkopinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
                    
Sjunga i kör kan man också göra hos Falköpings Sångsällskap, www.sangsallskapet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
och Falbygdens manskör www.falbygdensmanskor.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdomsmusik

Flera studieförbund erbjuder ett stort antal ungdomsmusikgrupper repetitionslokaler och annat stöd. Lokaler används på Bangatan 14.
                   
Musikhuset Dixie är en konsertlokal för ungdomsmusik.

Musikskolan

Musik och sång är en naturlig del i barns utveckling och ett sätt att ge uttryck för kreativitet och känslor. På Musikskolan får eleverna lära sig röstens och instrumentens alla fantastiska möjligheter och hemligheter. Här ges många tillfällen till framträdanden i stora och små sammanhang. Konserter och turnéer är en självklar del i vår utåtriktade verksamhet. Elevernas musicerande blir ett livslångt intresse och ger goda förutsättningar för högre musikutbildning i framtiden. Musikskolan har en stor ensembleverksamhet som vi gärna vill att eleverna deltar i. Den verksamheten är helt gratis.
                 
Musikskolan erbjuder undervisning i bl.a. musiklek, rytmik, dans, blåslek, stråklek, flöjt- och oboespel, körsång, fifes & drums, blockflöjt, tvärflöjt, oboe, klarinett, fagott, saxofon, gitarr, elgitarr, elbas, fiol, altfiol, cello, kontrabas, piano, dragspel, slagverk, trumpet, valthorn, baryton, trombon, tuba, drama/teater, teori, sång och FMT (Funktionsinriktad MusikTerapi).
                   
Läs mer om musikskolanöppnas i nytt fönster

Musikföreningen Kidulterna

Föreningen är till för alla som älskar 60- och 70-talsmusik och som, enligt deras hemsida, fortfarande har lite rock'n roll kvar i knävecken.

Kom och spela med Falköpings Orkesterförening

Falköpings Orkesterförening är en symfoniorkester bestående av amatörer och professionella musiker, unga och gamla. Orkestern har funnits i Falköping sedan 1919 och ger tre-fyra konserter varje år - allt från stora symfonier till lättare underhållningsmusik, ofta med kända solister.
   
Föreningen behöver fler musiker så hör gärna av dig. Läs mer på föreningens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du hittar kontaktuppgifter.