Film, konst och form

Vy på biografen Roxy och Cosmorama i Falköping

Se film på mysig bio eller utomhus, ta del av konst i mängder utomhus och hemma hos konstnärer.

Film är bäst på bio?

Gå på bio i Cosmorama/Nya Roxylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - en av Sveriges äldsta biografer! Biografverksamheten drivs av Eurostar som visar film flera dagar i veckan. Här kan du även ta del av Falköpings filmstudiolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsters visningar vilket innebär att du kan uppleva de stora filmpremiärerna och se filmer från hela världen. Välkommen in i biomörkret!

Vill du vara med i en filmproduktion?

Skaraborgshistorier är filmprojekt som pågår 2017–2019, där en lokal historia ska bli film. Tillsammans med alla skaraborgskommuner kommer en historia från Falköping att bli en del av en samling med totalt 15 kortfilmer. Inom filmprojekten engageras unga som vill lära sig mer om filmproduktion. I Falköping har en film gjorts om Hallonflickan och hennes livsöde. Bakom projektet står Affekt film. Projektet ägs av Studiefrämjandet och samarbete sker med alla kommuner i Skaraborg.

Mer information om projektet Skaraborgshistorierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Massor av konst på Falbygden

På Falbygden duggar det tätt mellan konstnärer och möjligheterna att uppleva konst är många. Missa inte: Konstnattenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Påskrundan i regi av Falbygdens mat och kultur - konsthändelser som lockar många till bygden!

I centrala Falköping är det bara ett stenkast mellan gallerierna:

På landsbygden bjuder:

Välkommen att uppleva konst på Falbygden!