Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-04-24

Ungdomsbrandkåren Backdraft får pris för årets skadeförebyggande arbete

Brandmän som släcker eld

Varje termin får tolv ungdomar chansen att vara med i ungdomsbrandkåren Backdraft. Ungdomarna får gå en utbildning där de bland annat får lära sig hjärtlungräddning, agerande vid brand- och trafikolycka samt livräddning. I veckan tog Backdraft emot pris för årets skadeförebyggande arbete.

Årets skadeförebyggande arbete

Länsförsäkringar har utsett ungdomsbrandkåren till årets skadeförebyggande arbete. I veckan fick kåren åka till residenset i Mariestad för att ta emot ett pris på 10 000 kronor.

Utvärdering

En omfattande utvärdering har under drygt ett års tid gjorts efter ekonomiskt bidrag från nationella Brottsförebyggande rådet BRÅ. En forskare har anlitats för att genomföra utvärderingen som kommer presenteras i samband med folkhälsorådets möte i maj.

Läs om utvärderingen av ungdomsbrandkåren Backdraft i FalköpingPDF

Mer om Backdraft

Ungdomsbrandkåren Backdraft har bedrivits i Falköping sedan 2008. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för ungdomar att må bra, bli trygga och självständiga individer och därigenom förebygga ett utanförskap.

Backdraft drivs i ett samarbete mellan barn- och utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen, folkhälsorådet och samhällsskydd mellersta Skaraborg.