Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-05-31

Extra busslinje till Mösseberg i sommar!

Bussföraren Göran Ström hoppas många tar bussen till Mösseberg i sommar! Karola Svensson och Leif Bigsten från Falköpings kommun samt Vicki Maier, Nobina, vill att fler ska upptäcka allt som finns att göra på Mösseberg.

Nu satsar Falköpings kommun på en extra busslinje för att fler ska kunna ta del av allt som finns på Mössebergs fina friluftsområde! Från och med den 19 juni går sex bussturer upp till berget på vardagar och elva turer på lördagar och söndagar. Du som reser med periodbiljett för vuxen får ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad på alla Västtrafiks fordon.

Falköpings kommun fortsätter att satsa mycket resurser på att utveckla Mösseberg som ett attraktivt friluftsområde. Fler besökare och Falköpingsbor ska upptäcka allt som Mösseberg har att erbjuda, även de som inte har bil.
– Jag hoppas att många kommer att använda sig av den nya busslinjen i sommar, säger Karola Svensson,1:e vice ordförande i kommunstyrelsen. Hon får medhåll av Leif Bigsten, chef för infrastruktur och logistik: – Dels är det miljövänligt samtidigt som antalet resenärer är avgörande för om vi ska satsa på en extra busslinje även nästa sommar.

Linje 9 mellan Resecentrum – Mösseberg

Den nya busslinjen mellan Falköpings resecentrum och Mösseberg kostar 185 000 kronor och ska trafikeras av Västtrafik under perioden 19 juni – 20 augusti. Tidtabellen för linje 9 visar sex dubbelturer (tur och retur) under måndag till fredag och elva dubbelturer under lördag och söndag.

Linjen utgår från Resecentrum och stannar vid Postterminalen på Mössebergsgatan, Mössebergsparken, Allégatan på Danska vägen, Bergsängsvägen, Mössebergsgården, Bredablick och Mösseberg (campingen).

Varje dag går den första bussturen upp till berget kl. 10.05 och den sista kl. 21.05.

Västtrafiks tidtabellerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Antalet bussresenärer ökar i Falköping

Förra året åkte 336 000 personer buss i Falköping, vilket är en ökning med 12 procent mot föregående år. Falköping är en av de orter i Skaraborg som ökar mest i antal bussresenärer, vilket bland annat kan bero på kommunens satsning på kollektivtrafiken.
– Det känns jätteroligt att få förtroendet att köra bussarna till Mösseberg i sommar! Vi har i snitt en kundnöjdhet på 98 procent och det ska vi givetvis försöka förvalta väl! Det säger marknadsförare Vicki Maier på Nobina, som kör bussar åt Västtrafik i hela Skaraborg. – Och med den nya appen Västtrafik To Go så är det enklare än någonsin att åka buss!

Åk fyra, betala för en!

Vicki Maier tipsar även om Västtrafiks erbjudande Åk fyra, betala för en. Du som reser med periodbiljett för vuxen får ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad på alla Västtrafiks fordon.

Motion och lek på naturskönt berg

På Mösseberg finns idag bland annat motionscentral med badplats, motionsspår och vandringsleder, camping och stugby, djurpark med lek- och grillplatser, utsiktstorn, frisbeegolfbana, skidspår och Mössebergsbacken, äventyrsskog/indianby, vildmarkslekplats, restaurang (Bredablick) och café (Mössebergsgården).