Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-12-20

Invigning av de nya stugorna på Mösseberg!

Conny Johansson och Dan Gabrielsson klipper bandet vid invigningen

Conny Johansson, kommunstyrelsens ordförande och Dan Gabrielsson, tekniska nämndens ordförande, klipper bandet vid invigningen av de nya stugorna.

Nu är våra fyra nya stugor invigda och redo för att användas året runt! Stugorna, på cirka 76 m² ligger med en fantastisk utsikt över Falköping.

Antalet besökare ökar på Mösseberg! På sommaren söker sig många till Skogssjön/Pankasjön och djurparken. På vintern lockar slalombacken och fina skidspår. Stugorna ger också en möjlighet att ta hit större grupper.

I Falköping har vi haft 53 000 gästnätter under 2016, och där är dessutom inte campingsiffrorna medräknade. Vi ökar för varje år! berättar Klara Börjesson Ahlqvist, turistchef.

Stugorna är helt fantastiska! Det skapar förutsättningar till mer turism och att folk kommer hit mer än en gång. Ett av våra mål är Ett attraktivare Falköping, och Mösseberg bidrar stort till det, säger Conny Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Vi utvecklar berget kontinuerligt och detta är ett rejält steg på vägen! När jag kom in i stugan blev jag väldigt positivt inställd. Det blev precis som vi hade tänkt! En otrolig utsikt över Falköping med närhet till allt vad Mösseberg har att erbjuda, säger Dan Gabrielsson, tekniska nämndens ordförande.

Kostnad

Projektet har kostat cirka 8 miljoner kronor.

Information om stugorna

Varje stuga är cirka 76 m² och består av två större sovrum och ett mindre (totalt 8 bäddar), kök kombinerat med allrum samt bastu och dusch/wc. Utvändigt har stugorna en målad träfasad (faluröd) och en stenlagd uteplats med en vacker utsikt över Falköping.


 

Nedan kan du läsa tidigare information
————————————————————————————————————————————

 

 

Campingstugorna på Mösseberg snart klara!

De nya campingstugorna på Mösseberg börjar ta form. Under vecka 48 beräknas dem vara helt färdiga. Förhoppningsvis ska de vara färdigmöblerade och klara för uthyrning under vecka 50.

Nedan kan du läsa tidigare information
————————————————————————————————————————————

Artikeln publicerades 2016-07-06

Nya campingstugor byggs på Mösseberg

Nya campingstugor

Fyra nya campingstugor ska börja byggas utmed bergskanten, strax söder om den befintliga campingplatsen. Projektet beräknas till cirka 8 miljoner kronor och ska vara klart till årsskiftet.

Varje stuga är cirka 76 m² och består av två större sovrum och ett mindre (totalt 8 bäddar), kök kombinerat med allrum samt bastu och dusch/wc. Utvändigt kommer stugorna få en målad träfasad (faluröd) och en stenlagd uteplats.

Arbetet med anslutning av vatten, avlopp och el har påbörjats och i början på augusti börjar husen att byggas. Klart december 2016.

Entreprenör: Skanska

Kontaktperson
Richard Lööv, byggnadsingenjör
richard.loov@falkoping.se
0515-88 50 43