Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-05-18

Socialpsykiatrin startar projekt Grön trädgård

Falköpings kommuns socialpsykiatri har fått möjlighet att sköta odlingen på handelsträdgården på Repslagaregatan 33 under några år framöver.
- Det här är ett stort projekt för oss som kommer att gynna flera verksamheter inom avdelning funktionsnedsättning, säger enhetschef Camilla Dahl.

Falköpings hyresbostäder har köpt marken på Repslagaregatan 33 och ska nu planera för hur marken ska användas. Tomten är ca 6000 kvadratmeter och består av ett bostadshus och en stor handelsträdgård. Hyresbostäder kommer inte att behöva använda hela tomten nu och har därför erbjudit Aktivitetscenter, sysselsättning inom kommunens socialpsykiatri och daglig verksamhet inom funktionsnedsättning att nyttja en del av marken för odling och social samvaro.

Stort intresse hos brukarna

Olga Elinderson, stödassistent på gruppboendet på Sveavägen, kommer att hålla i projektet och har kunskap om odling. Det finns ett stort intresse hos brukarna och ca 17 st har anmält sitt intresse om att vara med. Aktivitetscenter kommer att vara i handelsträdgården minst en dag i veckan och se över odlingen.

Projektet gynnar flera verksamheter

Projektet är igång och brukarna har redan börjat rensa ogräs, sätta potatis och plantera lök. De som vill kommer också att få ha en egen pallkrage att odla i.
- Projektet kommer gynna flera verksamheter inom våran avdelning. De råvaror som brukarna odlar kommer till exempel att kunna användas i våran sysselsättning matlagning, säger enhetschef Camilla Dahl. Jag ser fram emot att se hur projektet utvecklas med tiden!