Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-04-20

Malin ger stöd till anhöriga

Malin Dittmer välkomnar alla anhöriga att anmäla sig till anhörigcaféet på Träffpunkt Ranten den 27 april. Vi bjuder på fika!

Malin Dittmer är kommunens nya anhörigsamordnare. Hon vill gärna komma i kontakt med anhöriga som tar hand om någon som behöver hjälp. – Ibland kan ansvaret kännas tungt, men du är inte ensam och det finns hjälp att få som kan underlätta i vardagen, säger Malin.

Vem är anhörig?

En anhörig som hjälper en närstående person kan vara en nära familjemedlem, släkting, vän eller granne. Som anhörig är du ett ovärderligt stöd till den person som behöver din hjälp. Det du gör betyder mycket för hens livskvalitet.

Anhörigstöd efter behov

Behovet av anhörigstöd kan se väldigt olika ut beroende på om den närstående personen du hjälper är ung eller gammal, har en fysisk/psykisk funktionsnedsättning eller lider av sjukdom, ålderdom eller missbruk.
‒ Anhörigstödet ska underlätta din vardag och utformas beroende på vilka dina behov är och i vilken livssituation som du befinner dig i, säger Malin Dittmer. Hon vill utveckla nya modeller och arbetssätt och samverkar med olika verksamheter inom socialförvaltningen, men även externt.

Exempel på stöd

Anhörigsamordnaren kan lotsa dig vidare om den du hjälper till exempel behöver hemtjänst, dagverksamhet eller korttidsplats. För dig som anhörig finns möjlighet till avlastning, hjälpmedel och samtalsstöd, enskilt eller i grupp.
– Vi kan även erbjuda studiecirklar, utbildningar och rekreationsdagar samt tipsa om föreningar och stöd till förbättrad hälsa, berättar Malin.

Träffpunkt Ranten 27 april

Välkommen till Träffpunkt Ranten och anhörigcaféet torsdag 27 april kl. 18–20. Då berättar en mamma, till ett barn med diagnos, om sina erfarenheter. Fri entré. Vi bjuder på fika!

Anhörigstöd