Hemtjänsten Centrum 23:an

Område

Hemtjänsten Centrum 23:an omfattar ett område i centrala staden. I området finns 67 st servicelägenheter med adress Trädgårdsgatan 19,21 och 23. Personalen i hemtjänsten är indelad i två grupper. Den ena gruppen arbetar i servicelägenheterna och den andra gruppen ute i staden. Personalen har sin lokal på Trädgårdsgatan 23 D.     

Våra mål

Brukarna skall kunna känna trygghet att kunna bo kvar hemma så länge de önskar med hjälp av hemtjänsten. Vi ska tillhandahålla en god omvårdnad, service och hälso- och sjukvård.    

Kost och måltider

Frukost och kvällsmat lagas av hemtjänstpersonal efter biståndsbeslut. Lunch levereras varm mat i matlådor som tillagas i köket på Trädgårdsgatan 23. Där finns också en matsal dit man kan gå och äta lunch som serveras mellan 12 och 13:30.       

Kontaktperson

Vid insatser från hemtjänsten får man en kontaktperson i personalgruppen som har ett övergripande ansvar.      

Vad kostar det att få hjälp av hemtjänsten?

Läsöppnas i nytt fönster här     

Fritidsverksamhet

På dagcentralen, Trädgårdsgatan 23 ordnar kommunens fritidsverksamhet, tematräffar, gymnastik, utflykter,resor mm.      

Utvecklingsarbete

Vi utvecklar verksamheten genom olika utbildningar och föreläsningar. Uppföljning och utvärdering av verksamheten sker kontinuerligt.        

Övrigt

På dagcentralen finns även ett café där man sommartid har möjlighet att sitta utomhus i fin miljö. Caféet har öppet alla dagar utom söndag. Det finns även ett biljardrum och en vävstuga. Aktiviteter såsom underhållning och bingo finns det också.

I samma lokaler finns Informationscentrum.