Falköping kommunen
Publicerad: 2012-10-09

Nätverksfrukost på Näringslivsdagarna 2012

Hur nätverkar man smart och minglar snyggt? Det berättade Anneli Egestam i sin "nätverks- och mingelskola" som inledde Näringslivsdagarna 2012 i Falköping med en nätverksfrukost där ca 65 personer medverkade.
Se fler bilder från nätverksfrukosten längre ner på sidan!

Näringslivsdagarna 2012


Årets näringslivsdagar pågår i tre dagar, med nätverksfrukost, företagarrunda och näringslivsfest.

Först ut på näringslivsdagarna var nätverksfrukosten som gick av stapeln på Bredablick tisdagen den 9 oktober. Svante Schultz, ordförande i Företagarna Falköping, Maria Falegård, vice ordförande i Företagarna Falköping, och Magnus Sundén, näringslivschef i Falköpings kommun, började med att klippa bandet och inviga näringslivsdagarna.

– Företagarna Falköping brinner för nätverkande och företagarnytta. Vi vill påverka attityder i Falköping och sätta Falköping på kartan. Numer vill vi också mingla snyggt! inleder Svante Schultz nätverksfrukosten.

Läs mer om Företagarna Falköpinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anneli Egestam

Anneli Egestam

Nätverks- och mingelskola


Anneli Egestam är konsult inom relationsmarknadsföring och företagsevent och hjälper företag att stärka kundrelationer och skapa nya affärskontakter genom det personliga mötet. Hon arrangerar bl.a. Göteborgsminglet och Entreprenörs- & Ledarskapsdagen och har även blivit Årets nätverkare 2006. Hon berättade hur man får ut allra mest av sina personliga möten, både privat och i arbetslivet.

– Det går inte att skaka hand via mail! Det är viktigt att träffa sina kunder ofta, då blir det fler affärer, tipsar Anneli. Sju av tio kunder väljer att byta leverantör på grund av bristande intresse, engagemang och service, så det är viktigt att nätverka och träffa sina kunder. Tänk på att ju mer du ger av dig själv, desto mer får du tillbaks.
– Ditt personliga nätverk är viktigare än du tror. Sju av tio lediga jobb tillsätts via personliga kontakter. Det är också de mest lyckade rekryteringarna, berättar hon.

Mingeltips


Några korta tips inför nästa gång du ska mingla är att sätta mål, tänka igenom vem som kommer och hur du presenterar dig. Väck nyfikenhet genom att säga att du hjälper IT-chefer att sova gott om natten, istället för att bara säga att du jobbar med backuper till datorer. Presentera kundnyttan.
Ställ öppna frågor som kräver längre svar än bara ett ja eller nej. Då blir det mer dialog. Istället för att fråga om personen trivs med sitt jobb, fråga vad som är bäst med jobbet, eller vad som händer i branschen och framtida utmaningar.
Visa att du är intresserad. Vi gillar människor som gillar oss.
En del personer klickar man bättre med än andra. Oavsett om man vill prata mer är det viktigt att avsluta på ett bra sätt. Om du är intresserad kan du be att få ringa upp nästa vecka, annars kan du t.ex. önska lycka till med framtida jobb och mingla vidare.
Avsluta samtalet snyggt. Om du säger att du ska höra av dig måste du också göra det och hålla vad du lovat.

Mingelbingo


Nätverksfrukosten avslutades med ett mingelbingo där man fick öva sig på att mingla. På tio minuter skulle man prata med minst nio personer och skriva ner deras namn på en bingolapp. En bra "icebreaker" för att öva sig på att mingla!

Nyckeln till framgång är alltså att nätverka smart och mingla snyggt.

Läs mer om företagarrundan 10 oktober och näringslivsfesten 11 oktober

Kontakt


Näringslivschef
Magnus Sundén
0515-88 51 13
magnus.sunden@falkoping.se
  

Mingelbilder från nätverksfrukosten


Klicka på bilderna för att se dem i större format.
Näringslivsdagarna 2012
Tipsa andra genom att skicka till:
Återställ
Kontakt
Sidansvarig: Vicki Maier
Senast ändrad: 2012-10-09
Inloggning till Falnet och för webbredaktörer
Falköpings kommun, 521 81 Falköping | Besöksadress: Stadshuset, S:t Sigfridsgatan 9 | 0515-88 50 00  |  Kontakt