Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-12-14

Premiär för barnbacken på Mösseberg!

Pressmeddelande

Till helgen kan barn och ungdomar sätta på sig pjäxorna och spänna fast skidorna för säsongens första skidtur nedför den nypistade barnbacken på Mösseberg. Tack vare kylan de senaste dagarna har Falköping Alpin lyckats snölägga barnbacken för premiär på lördag 17 december. En tidig julklapp till alla skidintresserade barn och ungdomar!

I år kom den första snön redan i november och då drog snökanonerna i gång. Med sedan har det varit ständiga väderomslag och därför har det tagit tid att snölägga och pista den alpina anläggningen inför säsongen.
– Ändå är det en tidig säsongspremiär, att öppna barnbacken innan julhelgen är en ren bonus, menar Stig Dahlberg, anläggningsansvarig för Falköping Alpin. Även en del andra delar av anläggningen har snölagts, men här behövs det ytterligare någon kall dag/natt för att snötäcket ska räcka till för skidåkning.

Fyra nya stugor på campingen

Om några dagar står fyra nya stugor klara i anslutning till backen på Mössebergs Camping och stugby. Stugorna har en öppen planlösning mellan kök och allrum samt tre sovrum (8–10 bäddar) och bastu.
– Det känns naturligtvis extra roligt att kunna erbjuda de första gästerna möjlighet till snö och skidåkning, även om det i första skedet begränsas till barnbacken, säger Thomas Hjert på Falköping Nu och ansvarig för utvecklingen av Mösseberg.

Tid/plats

Lördag 17 december kl. 9–16
Mössebergsbacken, Falköping

Kontaktpersoner

Stig Dahlberg,anläggningsansvarig, Falköping Alpin
0707-95 51 25

Thomas Hjert, Falköping Nu
thomas.hjert@falkoping.nu
0703-56 56 12