Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-06-20

Internationellt pris till Falköping!

Falköpings kommuns projekt ”Språkvän” har utsetts till bästa internationella projekt i kategorin social hållbarhet av Cittaslow International.

Förra veckan sammanträdde den internationella juryn i Rom och beslutade då att projektet Språkvän ska tilldelas "The Social Cohesion Award 2016". Juryn motiverar beslutet med att projektet är en framgångsrik plattform för att stimulera nya svenskar att både lära sig det svenska språket såväl som den svenska kulturen.

Priset kommer att delas ut vid det internationella årsmötet i Portugal på midsommardagen och mottagas, å Falköpings kommuns vägnar, av Hans Petter Thorbjørnsen. Han är kommunstyrelsens ordförande i norska Ulvik och dessutom ordförande i det nordiska nätverket för Cittaslow. Thorbjørnsen representerar samtliga nordiska kommuner på årsmötet.

Projektet Språkvän, som finansieras av medel från Länsstyrelsen i Västra Götaland, har hittills gjort närmare 170 matchningar av nya och etablerade svenskar som tillsammans övar språk- och kulturfärdigheter. Totalt medverkar cirka 600 Falköpingsbor i projektet och projektet driver även studiecirklar samt utbildning av IT-ledare, alla aktiviteter syftar till integration.

Massmedias frågor besvaras av:

Violeta Kazic, projektledare
0515-88 50 21 eller 0725-213502