Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-03-17

Falköping påverkar nationellt

För andra året arrangerar Falköpings kommun en nationell integrationskonferens i Stockholm. På måndag 20 mars deltar ministrar från regeringen, talespersoner från oppositionen såväl som representanter för näringsliv och civilsamhället.

- Detta är en mycket bra arena för Falköpings kommun att påverka utformingen av den nationella politiken, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Conny Johansson (S).

Han kommer bland annat delta i ett panelsamtal om framtidens arbetsmarknad tillsammans med Carola Lemne, vd Svenskt Näringsliv, Lena Micko, ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting och Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson Moderaterna.

Falköpings kommun arrangerar integrationskonferensen tillsammans med Borlänge, Lindesberg och Nässjö kommuner.
- Våra kommuner har under många år haft en stor inflyttning av människor på flykt och förenas i grundtanken att Sverige både kan, vill och ska välkomna de som kommer till vårt land, fortsätter Conny Johansson.

Inflyttningen innebär nya fördelar och möjligheter och har en viktig betydelse för lokal utveckling och tillväxt. Det finns även utmaningar i Sveriges flyktingmottagande och i hur nyinflyttade svenskar introduceras i samhället. Långa handläggningstider, en arbetsmarknad som inte helt upptäckt fördelarna med mångfald i arbetskraften, bostadsbrist och utmaningar för skolan att möta tusentals nya elever med skilda behov, är specifika utmaningar nu.
- Det ställer höga krav på oss som kommuner, vi måste planera och bygga våra samhällen och förebygga segregering, avslutar Conny Johansson

Länk till mer information om konferensenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Presskontakt: Conny Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande, 070-588 51 04