Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-09-21

Falköping klättrar på företagsrankingen!

Pressmeddelande

Svenskt Näringsliv har presenterat årets rankinglista som betygsätter kommunernas företagsklimat. Falköping förbättrar sin placering för fjärde året i rad, från plats 168 till 125. Det är en ökning med 43 placeringar.
– Falköpings bästa placering sedan mätningen startade, konstaterar Conny Johansson, ordförande i kommunstyrelsen.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en rankinglista som visar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt.
– Jätteroligt att vårt långsiktiga arbete börjar ge resultat! Det säger näringslivschef Magnus Sundén, som ser flera faktorer till det positiva resultatet. – Tillgången på arbetskraft har ökat och nya företagsetableringar, som H&M, Biltema med flera, skapar framtidstro för det övriga näringslivet i Falköping.

Förenkling av rutiner och bättre attityd

De senaste åren har politiker och tjänstepersoner fått utbildning för att förändra attityden till företagande men också hur rutiner kan förenklas och effektiviseras.
– Det är två av de områden vi förbättrar mest i mätningen, säger Conny Johansson. Politikernas attityd till företagande har till exempel ökat med hela 72 platser.

 

Kontaktperson

Conny Johansson, kommunstyrelsens ordförande
0515-88 51 04, 0705-88 51 04
conny.johansson@falkoping.se

Magnus Sundén, näringslivschef
0515-88 51 13
magnus.sunden@falkoping.se