Falköping kommunen
Publicerad: 2012-09-28

Kulturen som drivkraft

I samband med Mekelsmäss pågår nu en konferens som belyser den lokala kraften i kulturnäringen och hur den kan utvecklas i ett regionalt perspektiv. Kulturturismen växer och bidrar i hög grad till att även besöksnäringen utvecklas.
Den 27 och 28 september deltar ett 40-tal personer i konferensen "Kulturen som drivkraft för lokal och regional utveckling" med många intressanta föreläsare, bland annat från Danmark och England.

– Vi vill sätta Falbygdens kulturnäring på kartan och samtidigt visa att vi ingår i ett större sammanhang. Det säger Gerth Bragnå, Falbygdens Mat & Kultur, som även påpekar att helgens skördefest – Mekelsmäss med konstnatten – lokalt omsätter cirka 15-20 miljoner kronor.

Kulturturism utövas året runt


Konferensen arrangeras av Falköping Nu som ingår i ett treårigt projekt med Västra Götalandsregionen. Turistchefen Klara Börjesson är väl medveten om att kulturen skapar en viktig image för olika destinationer.

– Cirka 85 procent av besökarna är kulturturister i någon mån. En stark målgrupp som vi vet växer. Intresset för kultur ökar vilket bland annat beror på en ökad utbildningsnivå och en äldre men piggare befolkning. Dessutom reser kulturturister över lag mer, spenderar mer och reser under HELA året, säger Klara Börjesson.

Konferensen arrangeras i samverkan mellan Västra Götalandsregionen, Falbygdens Mat & Kultur, Falköpings kommun och Falköping Nu.

Tipsa andra genom att skicka till:
Återställ
Kontakt
Sidansvarig: Sivan Tegnhammar
Senast ändrad: 2012-09-28
Inloggning till Falnet och för webbredaktörer
Falköpings kommun, 521 81 Falköping | Besöksadress: Stadshuset, S:t Sigfridsgatan 9 | 0515-88 50 00  |  Kontakt