With one look

Charlotte Leden

24 mars — 8 september 2013

Vernissage · Söndag 24 mars kl. 14.00

 
Nästa utställare i vår traditionella Stafettkonst är Charlotte Leden, sångpedagog på estetiska programmet på Ållebergsgymnasiet och sångerska i olika samman-hang. Emellanåt dyker hon upp på stadens scener som duo med maken Per, solist i bandet SYLT, eller körtjej bakom etablerade artister. Charlotte har valt verk ur kommunens konstsamling utifrån sitt stora intresse för musik och som fångade hennes uppmärksamhet vid ett första ögonkast — With one look.

 
Varmt välkommen!

Charlotte Leden är född och uppvuxen i Getinge i Halland i en familj där musik var en del av vardagen. Hon har alltid haft ett stort intresse för musik men även andra estetiska uttryck som konst och drama. Under unga år visade sig dessa intressen i form av körsång, bandmedlem och musikskapande i pappans hemmastudio. I närheten till havet kom Charlotte också på att det går att måla tavlor med drivved som duk, och där föddes nog intresset för konst. Hon studerade musikvetenskap i Lund, engelska i Halmstad och så slutligen musik på musikhögskolan i Göteborg.

 
Det som förde henne till Falköping var kärleken, i form av maken Per Leden, som fann sig tillrätta i stan under åren som pianolärare på musikskolan. Numera jobbar båda på det Estetiska programmet på Ållebergsgymnasiet, är en del av musiklivet i staden och trivs i en grön villa på Dotorp tillsammans deras fantasifulle och finurlige son Sebastian. På väggarna hemma hänger en och annan tavla som Charlotte har målat själv, även om ingen av dem är målad på drivved.

 
När Charlotte fick frågan om att välja konst till Staffettkonsten upplevde hon det spännande och roligt. Tanken var med en gång att hon ville koppla urvalet till musik på något sätt och valde ut ganska många tavlor, som fångade hennes uppmärksamhet vid ett första ögonkast. Därför har Charlotte valt att kalla utställningen "With one look" som också är en av hennes favoritlåtar ur genren musikal. Hennes slutgiltiga val av konstverk associerades till någon av alla hennes tusentals favoritlåtar.

 
"Det sägs att en bild kan säga mer än tusen ord, beroende på vem som tittar på den och vart den för med sig betraktarens tankar. På samma sätt upplever jag musik, samma sång kan uppfattas på så många olika sätt, beroende på vem som lyssnar eller framför den."