Hembygd - någonstans i Sverige

utställningslogg i gul färg på blå bakgrund

Vad tycker och tänker unga om orten där de bor? Hur förhåller de sig till sin hembygd? Vill de förändra något? Hur tänker de kring fördomar? Vad är Sverige för dem? Hur skulle det kännas att tvingas lämna sin hembygd och Sverige?

Det är några av de frågor som totalt 750 ungdomar runt om Sverige svarat på i utställningen Hembygd - Någonstans i Sverige. Med hjälp av foto, film, intervjuer, text och bild berättar de om sin syn på saken. En utställning om och med ungdomar. En utställning om makt och inflytande, eller inte?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur är det här i Falköping då? Elever från Vartoftaskolan och Ållebergsgymnasiet delade med sig av sina tankar och bilder om hembygden.

Hembygd - Någonstans i Sverige är en vandringsutställning producerad av Rot Produktion i samarbete med Västarvet, med stöd från Kultur- och fritidsnätverket GR, Arvsfonden, Sensus och Kulturbryggan.

Invigningen var onsdag 13 januari kl. 18

Allan Bjärkhed, ordförande i Kultur- fritidsnämnden, invigde tillsammans med elever från Ållbergsgymnasiet och Vartoftaskolan.

Föreläsning torsdag 21 januari kl. 18, Hembygd - någonstans i Sverige

Initiativtagarna till projektet Annica Carlsson Bergdahl och Jerker Andersson från Rot produktion, berättade om sin resa genom Sverige och deras möten med en grupp i samhället som sällan hörs, ungdomar i åldern 15 - 23 år. På Ållebergsgymnasiet, aula 1.