Just idag - från 1/5

foto av blåsippor som tittar fram blad fjolårslöven.

Måndag 1 maj slår Ekehagen upp portarna för vårens säsong. Forntidsbyn är därmed öppen för besök under vardagar, kl 11 - 17.


Du utforskar forntidsbyn på egen hand med hjälp av karta med tillhörande information om byns boplatser och de tidserioder de representerar. På egen hand kan du prova på arkeologiskolan - jobba som en arkeolog, slå flinta, paddla stockbåt och kika på fällor i skogen.

I örtagården spirar växter och örter som använts som mat, medicin eller hantverksmaterial av människan genom årtusendena.

Missa inte vildsvinen Lovart och Lillan med sina - hela- 9 kultingar! På bondestenåldern hittar du Linderödssvinen Målle och Bror, två stadiga bröder som till vardags mest vilar eller letar efter något gott att äta i jorden.

Café och restaurangen lockar med lunch (kl. 12-15), hembakt fikabröd, smörgåsar, Klings glass och varma och kalla drycker.

 

Välkommen!


Förbokad grupp


Vi tar gärna emot förbokade grupper, för guidning och/eller aktivitet ute i forntidsbyn men också för sammanträde och arbetsdagar i vår konferenssal. Serveringen kompletterar dagen med mat och kaffe.

Serveringen är också öppen för förbeställda grupper året om. Middagar, kaffekalas, lunch, barndop, begravningar, konferens men mera. Se menyförslag.

Minsta debitering 15 personer under kvällar, helger samt eftersäsong.


Ring för meny och bokning: 0515-88 67 67


Hitta hit

karta över Västsverige som visar hur man hittar till Ekehagen


Du hittar oss vid samhället Åsarp utmed riksväg 46, mellan Falköping och Ulricehamn. Skyltat!

GPS koordinater: N 58º 01. 937  E 013º 33. 392