Vatten och avlopp

Cirka 75 procent av kommunens befolkning på över 33 000 personer är anslutna till kommunalt vatten och/eller avlopp. VA-avdelningen ansvarar för leverans av 2,1 miljoner kubikmeter dricksvatten per år till över 7 000 abonnenter.

VA-avdelningen ansvarar även för driften och skötseln av VA-ledningsnätet i kommunen. Under ett år behandlas cirka 3 miljoner kubikmeter avloppsvatten vid våra 8 olika avloppsreningsverk.

Vi jobbar för en bättre miljö!  

Titta hit! Läs mer på skys.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VA-superhjälte

Vi har behov av morgondagens medarbetare!

Brinner du för teknik och en bättre miljö? Här finns branschen som ropar efter engagerade människor och som vill jobba med vårt allra viktigaste livsmedel: vatten.

Just nu finns chansen att utbilda dig till några av de yrken som ger dig goda karriärmöjligheter och framtidsutsikter. Surfa in på Stiftelsen Yrkeshögskolan Sveriges hemsida, skys.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och läs om utbildningen Vatten- och miljötekniker.

Felanmälan

Om du upptäcker någonting som är fel, så som missfärgat vatten, fel på vattenmätare eller råttor i avloppet, bör du omgående anmäla detta för att vi ska kunna åtgärda felet så fort som möjligt.

Vid AKUTA fel, så som vattenläcka, ring 0515-88 52 30

» Gör en felanmälan
 

Läs mer om

Vad spolar du ner?