Falköping kommunen
Publicerad: 2012-09-24

Hållbara hushåll 3 – Sommaren i Falköping

Cykelkärra
Det är fantastiskt kul att följa bloggen med familjerna som är med i projektet "Hållbara hushåll". Bloggen har haft över 4000 besökare sedan starten och omställningen hos familjerna har börjat visa sig.
De fyra familjerna har nu varit igång med bloggandet och sin omställning i snart fem månader. Hösten närmar sig och utmaningen med omställning mot en mer hållbar livsstil ändrar fokus. I veckan är det dags för ytterligare ett möte med familjerna där fokus kommer att ligga på energianvändning i hushållet. Det är riktigt spännande att följa deras resa mot en mer hållbar livsstil med deras bekymmer och oväntade lösningar på de äventyr och problem de ställs inför.

Under sommaren har vi fått läsa om familjernas arbete med odling av egna grönsaker, om en av cykelkärrornas äventyr utomlands och fantastiska recept till grillen.

Läs bloggen här: hallbarahushall.wordpress.comlänk till annan webbplats

Fakta om projektet


Hållbara hushåll riktar sig till invånare i Falköpings kommun, primärt till barnfamiljer. Barnfamiljer har en jämförelsevis hög konsumtion och kan därför sägas påverka miljön mer än andra grupper i samhället. Samtidigt har de ett högt tryck på sin ekonomi. Barnen kostar, höga huslån, deltidsarbete, nya på arbetsmarknaden är några faktorer som gör småbarnsfamiljerna resursmässigt utsatta.

Syftet är att uppmärksamma den ekonomiska och ekologiska nyttan av att tänka hållbart i vardagen. Projektet vill samla in erfarenheter av att ställa om sin livsstil, utan allt för stora förändringar, och hur detta påverkar attityder kring miljöfrågor och den egna ekonomin.

Vill du veta mer?

Kontakt


Konsumentrådgivare
Annika Wilow Sundh
Annika.wilow.sundh@falkoping.se

Energi- och klimatrådgivare
Magnus Wennergren
magnus.wennergren@falkoping.se

Tipsa andra genom att skicka till:
Minimera
Kontakt
Kommunens växel
0515-88 50 00

Besöksadress
Stadshuset
S:t Sigfridsgatan 9

Postadress
Falköpings kommun
521 81 Falköping
               

Sidansvarig: Magnus Wennergren
Senast ändrad: 2012-09-24
Inloggning till Falnet och för webbredaktörer
Falköpings kommun, 521 81 Falköping | Besöksadress: Stadshuset, S:t Sigfridsgatan 9 | 0515-88 50 00  |  Kontakt