Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-11-15

Tävling om markanvisningar på Prästgårdsgärde!

Skiss som visar trafikmiljö och bostäder på Prästgårdsgärde

Falköpings kommun bjuder in till tävling om markanvisningar för byggnation av 220 lägenheter på Prästgårdsgärde i centrala Falköping. – Det är ett unikt tillfälle för ett byggföretag att vara med och växa med oss när vi utvecklar centrum, säger Conny Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

I Falköping är den kommersiella och offentliga servicen väl utbyggd. Nu utvecklas centrum med nya gator, torg och bostäder. Även flera stora varumärken tror på Falköping och har valt att etablera sig i kommunen. Hösten 2017 öppnar H&M en stor butik i centrum och Biltema bygger på Ålleberg center.

Kv. Prästgårdsgärde

Det nya bostadsområdet kommer att ligga centralt beläget i Falköping, cirka 300 m från Stora torget. Närheten till S:t Olofs kyrka och Gamla sta’n har legat till grund för den tänkta karaktären och strukturen i de nya bostadskvarteren på Prästgårdsgärde.
– Kommunens ambition är att området ska präglas av en tät stadskänsla med varierad bebyggelse, berättar Erna Pezic, stadsbyggnadschef. Det ska även finnas olika typer av boendeformer så att bostäder kan skapas för alla.

Tävlingsregler, underlag m.m.

Tävlingen om markanvisningar för Prästgårdsgärde omfattar tre bostadskvarter (cirka 220 lägenheter) och de tävlande kan lämna in förslag för ett eller flera kvarter senast 9 mars 2017. Vinnarna av tävlingen får erbjudande om att teckna ett avtal om markanvisning på sex månader.

Allmänna förutsättningar, underlag och krav för hur tävlingsförslaget ska redovisas finns att läsa i underlaget för tävlingen.

Inbjudan till tävling om markanvisningPDF

Underlag för tävling om markanvisningPDF

Kontaktperson

Conny Johansson, kommunstyrelsens ordförande
conny.johansson@falkoping.se
0515-88 51 04, 0705-88 51 04

Erna Pezic, stadsbyggnadschef
erna.pezic@falkoping.se
0515-88 50 34, 0768-05 26 91