Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-05-31

Nya campingstugor på Mösseberg

Fyra nya campingstugor ska börja byggas utmed bergskanten, strax söder om den befintliga campingplatsen. Projektet beräknas till cirka 8 miljoner kronor och ska vara klart till årsskiftet.

Varje stuga är cirka 76 m² och består av tre sovrum (totalt 8 bäddar), kök kombinerat med allrum samt bastu och dusch/wc. Stugorna får en modern utformning och läget ger en mycket vacker utsikt över Falköping.
– Vi utvecklar berget kontinuerligt och detta är ett rejält steg på vägen, säger Dan Gabrielsson, ordförande i tekniska nämnden. Projektet beräknas till cirka 8 miljoner kronor. 

Dan Gabrielsson tar det första spadtaget.


Satsning på Mösseberg

Antalet besökare ökar på Mösseberg! På sommaren söker sig många till Skogssjön/Pankasjön och djurparken. På vintern lockar slalombacken och fina skidspår.
– På campingen finns för tillfället sju stugor, på cirka 35 kvadratmeter. Men det behövs mer, det är ofta fullbokat under sportlov och sommarlov, säger Per Albinsson, som driver rörelsen och hyr campingen av kommunen.

Arbete påbörjat

Markarbetet till stugorna är i full gång. El, vatten och avlopp är även framdraget till ytterligare fyra stugor. Det finns ännu inget beslut om att de ska byggas, så tillsvidare kommer området att användas till ställplatser för husvagn och tält.